HSV UPISAO 500. DOMAĆU POBJEDU: / Važna tri boda za sastav iz Hamburga, pobjeda RB Leipziga

Image
Foto: AFP

Nogometaši RB Leipziga, Schalkea i HSV-a ostvarili su pobjede u susretima 11. kola njemačkog nogometnog prvenstva.

4.11.2017.
17:44
AFP
VOYO logo

RB Leipzig je pobijedio Hannover 2-1, HSV je slavio protiv Stuttgarta 3-1, dok je Schalke na gostovanju bio bolji od Freiburga 1-0. Borussia Mönchengladbach i Mainz su odigrali 1-1, a identičnim rezultatom je završio i susret između Augsburga i Bayer Leverkusena.

Doprvak RB Leipzig je u susretu protiv izravnog suparnika na ljestvici za plasman u Ligu prvaka slavio 2-1, premda je Hannover poveo u 55. minuti golom Brazilca Jonathasa. U 70. minuti je izjednačio Yussuf Poulsen, a pobjedu domaćinu donio je Timo Werner u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom RB Leipzig se probio na drugu poziciju preskočivši Borussiju Dortmund, no Borussiju još očekuje utakmice protiv Bayerna.

Skok na ljestvici ostvario je i Schalke koji je na gostovanju porazio Freiburg 1-0, a pogodak odluke zabio je Daniel Caligiuri u 61. minuti. Schalke je sada četvrti sa 20 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV je slavio protiv Stuttgarta 3-1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Bila im je to 500. pobjeda u domaćoj utakmici u utakmicama njemačkog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 14. minuti kada je gostujući veznjak Dženis Burnić zaradio crveni karton. Domaćin je s igračem više zabio tri gola, a strijelci su bili Aaron Hunt (20), Filip Kostić (65) i Jann-Fiete Arp (69), dok je gol za Stuttgart zabio Daniel Ginczek (55-11m). Josip Brekalo nije nastupio za goste.

Borussia Mönchengladbach i Mainz su odigrali 1-1, a identičnim rezultatom je završio susret između Augsburga i Bayer Leverkusena. Tin Jedvaj je i dalje izvan stroja i nije nastupio za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras je derbi kola između Borussije Dortmund i Bayerna, a u nedjelju su preostale dvije utakmice, susreti Köln - Hoffenheim, te Wolfsburg - Hertha Berlin.

Na ljestvici vodi Bayern sa 23 boda, RB Leipzig je drugi sa 22 boda, a zatim slijede Borussija Dortmund i Schalke sa po 20 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na začelju su Werder s pet i Köln s dva boda, a oba sastava još uvijek nemaju niti jednu pobjedu.

Bundesliga, rezultati:

Borussia M - Mainz 1-1 Augsburg - Bayer Leverkusen 1-1 HSV - Stuttgart 3-1 RB Leipzig - Hanover 96 2-1 Freiburg - Schalke 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo