NE IDE MU U NJEMAČKOJ

HSV U PROBLEMIMA S HALILOVIĆEM: ‘Nije on nikakav vunderkind. Pustite ga na miru da ne izludi’

Prvi tjedni hrvatskog nogometaša Alena Halilovića u dresu njemačkog HSV-a ne prolaze onako kako je očekivao kad je ljetos stigao iz Barcelone.

Halilović je nakon dvije godine napustio Barcelonu u koju je došao iz Dinama. U prvoj je sezoni igrao za B momčad u drugoj ligi, a prošlu je proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona. Zbog jake konkurencije u momčadi, katalonski ga je klub ovo ljeto odlučio prodati, ali si je ostavio mogućnost da ga u idućim godinama vrati u svoje redove uz fiksnu cijenu.

‘Planina na koju se ne može uspeti’

Očekivalo se da će 20-godišnji ofenzivni veznjak biti jedan od ključnih igrača u HSV-u, ali bivši trener Bruno Labbadia mu nije davao puno prilika. Uglavnom je ulazi s klupe, a za dvoboj protiv Bayerna ga je bez ikakvog objašnjenja izostavio iz kadra. Labbadia je u konačnici smijenjen zbog slabih rezultata, ali čini se da ni novi trener Markus Gisdol nije u potpunosti uvjeren da je Halilović igrač oko kojeg bi trebao graditi momčad. Barem zasad.

TRENER SE ČELNICIMA KLUBA SVETI PREKO HALILOVIĆA: Bez objašnjenja izostavio Hrvata za utakmicu protiv Bayerna

“Znam kako treba razvijati talente. Tog dečka treba pustiti da radi u miru. Došao je ovdje s reputacijom koju nije uspio opravdati. Pred njega je postavljena planina na koju se ne može uspeti”, istaknuo je Gisdol u razgovoru za Morgenpost.

“S tim dečkom treba ići korak po korak. Nije on nikakav vunderkind. On je talent koji može postati vrlo dobar igrač. Svejedno je hoće li kod nas sjediti na tribini, na klupi ili igrati. Moramo biti oprezni da ne izludi od silnih očekivanja koja su stavljena pred njega”, zaključio je trener HSV-a.

Povratak na Net.hr