NAPAD NA HNS

HRVAT OTVORIO DUŠU: ‘Iz reprezentacije se vraćamo bolesni i ozlijeđeni, Posavec je danima sjedio na WC-u’

Mlada hrvatska nogometna reprezentacije nije se uspjela plasirati na Europsko U-21 prvenstvo koje će se dogodine igrati u Poljskoj. U odlučujućoj utakmici, u kojoj im je trebala pobjeda, mini Vatreni su poraženi na gostovanju u Švedskoj (2-4).

Nekoliko dana kasnije se u intervjuu za 24 sata oglasio prvi napadač reprezentacije Stipe Perica koji je kvalifikacijski ciklus zaključio sa sedam postignutih golova. Perica je otvorio dušu i priznao da je prilika za plasman na Euro propuštena prije dvoboja u Švedskoj.

HRVATSKA POTOPLJENA U ŠVEDSKOJ: Mini Vatreni ostali i bez dodatnih kvalifikacija za Euro

‘Organizacijska katastrofa’

“Krucijalna je bila utakmica s Gruzijom u gostima. Nije alibi, ali put u Gruziju bio je organizacijska katastrofa! Nismo ništa jeli, sat i pol smo se vozili autobusom na svaki trening i utakmicu, a 15 igrača se vratilo s puta otrovano hranom”, otkrio je napadač Udinesea.

IZBORNIK SE ŽALI NAKON KRAHA PROTIV ŠVEĐANA: ‘Svaku utakmicu igramo s novom postavom’

“Ozbiljan savez to sebi ne bi smio dozvoliti. Svi mi dolazimo i igramo na svoju odgovornost, a vratili smo se u klubove bolesni ili ozlijeđeni, te zbog toga gubili pozicije u momčadi. Posavec je bi najbolji golman Serie A, a protiv Napolija nije mogao ništa obraniti jer je zbog trovanja hranom tri dana sjedio na WC-u! To je nedopustivo! Na žalost, imamo jako talentirane igrače, ali ne i logistiku da bismo napravili rezultat”, bez dlake na jeziku je dodao Perica.

‘Dalmacija više ne prati reprezentaciju’

Osvrnuo se 21-godišnji Zadranin i na A reprezentaciju koja u posljednje vrijeme zbog problema s navijačima sve češće igra domaće utakmice pred praznim tribinama.

“Ljudi su podijeljeni, gotovo cijela Dalmacija ne prati više reprezentaciju, priča se samo o prekidanju utakmica… Hrvatska reprezentacija morala bi biti reprezentacija svih. I Dalmatinaca, i Purgera, i Zagoraca, i Slavonaca, a ne samo nekih. Volio bih da se to promijeni, da opet svi dišemo kao jedan za Vatrene.

Povratak na Net.hr