ALLEGRI NAHVALIO MANDŽU: / Hrvat je nezamjenjiv u Staroj dami! 'Njegove sposobnosti su drugačije'

Image
Foto: AFP

Trener Juventusa Massimiliano Allegri u petak je uoči derbija 11. kola Serie A između Milana i Juventusa (subota, 18.

28.10.2017.
10:58
AFP
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić nezamjenjiv je u sustavu igre Allegrija. Naime, iako je Mandžo, nominalno, napadač, spomenuti talijanski trener od njega je, za svoju potrebu, napravio i nogometaša koji može igrati na lijevom krilu.

SPEKTAKULARNA VEČER U LIGI PRVAKA: Mandžukić zabio za pobjedu Juventusa, Hazard spasio Chelsea na Stamford Bridgeu!

Upravo na toj lijevoj strani Mandžukić svojim neumornim i konstantnim presingom u oba smjera radi pritisak na protivničke igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golgeterska statistika trpi na račun igre na lijevom krilu

Iako mu zbog toga golgeterska statistika trpi, Mandžu tu uopće ne smeta. Nema ljutnje, što je kod njega možda i najbitnije. Sjetimo se samo nezadovoljstva u Bayernu i u jednom periodu u Atleticu, te "svađe" s Pepom Guardiolom. Ne, Allegri je jedini u njemu uspio probuditi ono nešto više, usaditi u njega samopouzdanje i svjest o vlastitoj važnosti u njegovim zamislima, u momčadi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je zbog toga Vatreni postao nezamjenjiv, pa čak i nakon dolaska Douglasa Coste, igrača kojemu je to lijevo krilo prirodna pozicija.

Igrač s drugačijim karakteristikama

"Mario je igrač s drugačijim karakteristikama nego što su kod ostalih. Dodan je u vezni red, pomaže momčadi da se dobro brani, on je taj koji radi pritisak na protivnika. Uz to je i velikodušan i namješta prilike suigračima. Njegove su sposobnosti drugačije nego kod ostalih," rekao je Allegri u petak u najavi utakmice, prenose talijanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Juventus's coach Massimiliano Allegri (R) talks to Juventus's Croatian forward Mario Mandzukic after he scored during the Italian Serie A football match AC Milan vs Spal at San Siro stadium in Milan on September 20, 2017. / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI

Inače, upravo je Mandžukić taj koji je omogućio Juventusu da se prebaci na formaciju 4-2-3-1. Hrvatski nogometaš prebacio se na lijevo krilo, a umjesto da se muči na netipičnoj poziciji, on je svoju ulogu na terenu doveo do savršenstva. I Allegriju zadao "slatke brige".

Milan je veliki zalogaj

Trener Milana Vincenzo Montella imat će težak zadatak zaustavljanja Marija Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo odigrati jednu sjajnu utakmicu kako bi smo pobijedili Milan. Oni su do važne pobjede protiv Chieva došli kasno i borit će se za prva četiri mjesta u poretku. Protiv Lazija smo igrali s tri vezna nogomeaša i u napadu s Cuadradom, Higuainom i Mandžukićem. I odigrali smo dobru utakmicu. Znate, važno je pogoditi formaciju, a ne tumačiti sustav igre nekoga", otkro je tajnu svog trenersko uspjeha Allegri talijanskim novinarima, čije riječi prenosi ugledna talijanska La Gazzetta dello Sport.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo