ALENE, ŠTO SE DOGAĐA?

‘HRVATSKI MESSI’ KOJI NE ŽELI TRČATI: Razočarani Nijemci smislili novu ideju u pokušaju da ga izvuku iz krize

Hrvatski nogometaš Alen Halilović (20) prolazi kroz teško razdoblje u HSV-u. Došao je kao veliko pojačanje iz Barcelone, ali danas igra vrlo malo, a njegova je momčad na pretposljednjemmjestu bundesligaške ljestvice.

Njemački tjednik Sport Bild piše kako Halilović ima problema s trčanjem i fizičkom spremom, te da je zbog toga HSV angažirao kondicijskog trenera Hajduka i hrvatske rukometne reprezentacije Marija Tomljanovića koji će povremeno raditi s nekadašnjim dinamovcem. Fitnes guru za mini Messija naslov je članka u Sport Bildu, a Halilovićeva majka Vanessa je objasnila kako je došlo do suradnje.

‘Nisam ovdje da trčim’

“Za Alena je izazov uspjeti u Bundesligi. Tomljanović je stručnjak za zdravlje i fizičku pripremu i s njim se Alen može idealno pripremiti za sljedeće utakmice”, poručila je Vanessa Halilović.

HALILOVIĆU, ŠTO SI TO NAPRAVIO: Dok ostalima raste cijena, hrvatski dragulj sve je jeftiniji i jeftiniji

HSV U PROBLEMIMA S HALILOVIĆEM: ‘Nije on nikakav vunderkind. Pustite ga na miru da ne izludi’

Sport Bild navodi kako je Halilović još kao tinejdžer u Dinamu dobio nadimak ‘hrvatski Messi’ jer je visinom od 170 centimetara i driblinzima podsjećao na argentinskog genijalca. No, malo je od toga Alen zasad pokazao u Hamburgu, štoviše u Bundesligi je skupio samo 92 minute, a nije igrao ni ove subote na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach (0-0).

“Suigrači mu na treninzima govore ‘pokreni se, čovječe’, a on im odgovara ‘nisam ovdje da trčim, nego da zabijam golove'”, piše spomenuti tjednik.

‘Nije vunderkind’

O problemu s Halilovićem je prije nekoliko dana govorio i novi trener Markus Gisdol.

“S tim dečkom treba ići korak po korak. Nije on nikakav vunderkind. On je talent koji može postati vrlo dobar igrač”, rekao je Gisdol njemačkim novinarima.

 

Povratak na Net.hr