PRISJETITE SE

KUP STIGAO U VINKOVCE: Cibalia je jednom došla do finala, a ta 1999. pamti se po jednoj od najkontroverznijih utakmica u povijesti

Ovako je to sve izgledalo prije 19 godina na Maksimiru

Grad Vinkovci i njihovi stanovnici danas će svjedočiti finalu hrvatskog Kupa u kojemu će igrati Dinamo i Hajduk. Vinkovačka Cibalia ove sezone ispala je iz Prve HNL, a u svojoj povijesti samo je jednom igrala finale hrvatskog Kupa. U osmom izdanju ovog natjecanja u sezoni 1998./1999. u finalu igrao se slavonski derbi između Osijeka i Cibalije. Na Maksimiru su slavili Osječani 2-1 u jednoj od najkontroverznijih utakmica u hrvatskoj nogometnoj povijesti.

DINAMO I HAJDUK U BORBI ZA RABUZINOVO SUNCE: Vinkovci pod opsadom; veliki okršaj na terenu, ali i na tribinama

Pravdu je na utakmici dijelio Reno Sinovčić. Osijeku je prvo u drugoj minuti dosuđen kazneni udarac koji nije realiziran, a Cibalia je povela 35. minuti i usprkos isključenju dvojice igrača – Raića Sudara i Ravlića, držali su se hrabro Vinkovčani do same završnice kada su Osječani izjednačili u 94. minuti koju je, neobjašnjivo dugo produžio sudac utakmice. U produžecima Osijek u petoj minuti zabija zlatni gol i osvaja trofej.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr