PLAĆENICI NA STADIONU

HULIGANI SE BRANILI ŠUTNJOM: Srpsko tužiteljstvo traži 30 dana pritvora, plan skovan u Zagrebu?

Šestoricu Splićana se tereti za kazneno djelo nasilnog ponašanja na sportskoj priredbi.

Petorica Hrvata koja su u srijedu sudjelovala u tučnjavi tijekom utakmice između Partizana i Crvene zvezde ispitana su pred sucem za prethodni postupak u Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu. Tužiteljstvo je za svakog od njih zatražilo 30 dana pritvora zbog opasnosti od bijega. Šesti hrvatski državljanin koji je sudjelovao u neredima, 26-godišnji Ante Firić, još je u bolnici s kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i ozljedom šake, ali je tužiteljstvo i za njega tražilo pritvor.

NOVA ŠOKANTNA SNIMKA IZ BEOGRADA: Krvavi i ošamućeni huligani teturali dok ih je policija postrojavala

BEOGRADSKO PODZEMLJE VLADA NOGOMETNIM TRIBINAMA: Što su Hrvati uopće radili u Beogradu i zašto su ih Grobari angažirali?

Prijeti im od dvije do 12 godina zatvora

Kako je za B92 potvrdila glasnogovornica tužiteljstva Tatjana Sekulić, sva petorica osumnjičenika branila su se šutnjom. Tereti ih se za kazneno djelo nasilnog ponašanja na sportskoj priredbi, a budući da je riječ o organiziranoj skupini, prema Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama prijeti ima kazna od dvije do 12 godina zatvora. Sekulić je dodala da će o prijedlogu za pritvor u sljedećim satima odlučiti sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Ubrzo nakon početka 156. derbija između Partizana i Crvene zvezde na stadionu u Humskoj došlo je do velikih sukoba između frakcija Partizanovih navijača. Neredi su trajali 15-ak minuta, a nakon je na atletsku stazu izbačena skupina ozlijeđenih huligana, skinutih do pojasa ili potpuno golih. Među njima su bila i šestorica Splićana, od kojih je jedan završio u bolnici, a ostali u pritvoru.

CIFRA OD 10.000 EURA NIJE TOČNA? ‘Da smo znali da ćemo za 100 eura dobiti takve batine…’

Plan skovan u zagrebačkom hotelu?

Novosti pišu da je plan za izazivanje nereda na stadionu, koji bi se prelili i na ulice Beograda, skovan je u jednom zagrebačkom hotelu. Navodno je Filip Korać, desna ruka šefa Zemunskog klana Luke Bojovića, s izvjesnim hercegovačkim kriminalcem dogovorio je sve detalje akcije. On je angažirao svoje ljude da dođu u Beograd i izazovu kaos.

U Srbiju su ušli 12. prosinca i bili su smješteni u poznatom hotelu u širem centru Beograda. Njihov put, angažman i sve ostale troškove platio je, prema podacima iz istrage, Filip Korać. Osim njega, u organizaciji nereda i preuzimanja južne tribine, sudjelovala su još četvorica kriminalaca iz Beograda, od kojih su trojica nekadašnje vođe navijača, navode Novosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr