OČAJNI VATRENI NA HARD ROCK STADIONU: / Hrvatska otvorila američku turneju neugodnim porazom od Perua

Image
Foto: AFP/Screenshot

Hrvatska nogometna reprezentacija nije dobro započela američku turneju

24.3.2018.
3:28
AFP/Screenshot
VOYO logo

Hard Rock stadion, Miami

PERU - HRVATSKA 2-0

Peru: Carvallo; Trauco, Rodriguez, Ramos, Advincula; Farfan, Flores, Tapia, Cueva, Polo; Carrillo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Subašić; Strinić, Vida, Ćorluka, Vrsaljko; Brozović, Rakitić; Perišić, Modrić, Mandžukić; Kalinić

Strijelci: Carrillo 1-0 (12'), Flores 2-0 (48')

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatska nogometna reprezentacija je američku turneju i prvu od četiri pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo otvorila neugodnim 2-0 porazom protiv Perua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su na Hard Rock stadionu u Miamiju od početka bili podređena momčad, a kad su Ćorluka i Strinić u 12. minuti amaterskim greškama poklonili gol sretnom i spretnom Carrillu, bilo je jasno da premijeru rezervnih crnih dresova, u kojima su na travnjak istrčali Vatreni, nećemo zapamtiti po dobrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je uoči puta u SAD kazao kako mu rezultat neće biti imperativ, međutim sasvim sigurno neće ga razveseliti igra koju je prikazala njegova momčad protiv Perua koji je trebao simulirati moćnu Argentinu koja nas čeka na turniru u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru je na početku drugog dijela zabio i drugi pogodak, imao dvije velike prilike za treći, ali naši su ipak izbjegli teži poraz. No, u jednom periodu utakmice mirisalo je na debakl.

Problemi u obrani i veznom redu

Na kritičnoj poziciji lijevog beka Ivan Strinić je dobio prednost ispred Josipa Pivarića, a u obranu se vratio oporavljeni Vedran Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivalo se kako bi obrana Vatrenih mogla imati problema zbog neuigranosti i nedostatka utakmica u nogama Ćorluke, Strinića koji je van forme, kao i Vida, te Vrsaljka koji je, jedino u obrani u ovoj utakmici nešto i pokazao.

Modrić, Rakitić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić su bili sigurni, a bilo je tek upitno kome će Dalić pružiti prednost u veznom redu. Milanu Badelju ili Marcelu Brozoviću. Na koncu se odlučio za Brozovića i promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru ostao bez igrača

Međutim, pravo iznenađenje je da su Modrić, Rakitić i Brozović uvjerljivo izgubili rat na sredini terena. Nije pomoglo ni što je početkom drugog dijela Kovačić zamijenio iživciranog i indisponiranog Marcela Brozovića, niti što je Hrvatska posljednjih 20 minuta nakon drugog žutog kartona za Yotuna igrala s igračem više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa protiv Perua nije išlo. Pjaca, Rebić i Kramarić ušli su u drugom dijelu, oživnuli igru, ali nisu hrvatski nogometaši uspijeli pronaći snage zabiti barem jedan gol.

Izabranici Zlatka Dalića najbliže su golu bili u posljednjih pet minuta utakmice nakon ulaska spomenutog Kramarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Hoffenheima je prvo u 86. minuti promašio cijeli gol poslije ubačaja iz kuta, a zatim izgubio dva dvoboja s peruanskim vratarom Carvallom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru je 11. na svijetu

Peru je 11. reprezentacija sa svjetske liste, neporažena u posljednjih osam susreta kvalifikacija, a do svog prvog Svjetskog prvenstva nakon 36 godina Peruanci su stigli kroz dodatne kvalifikacije protiv Novog Zelanda.

Hrvatska, kojoj je ovo prvi poraz otkako je Dalić sjeo na klupu umjesto Ante Čačića, u srijedu igra novu prijateljsku utakmicu. Suparnik Vatrenima u Dallasu je opasni Meksiko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

90' - Gotova je utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Rebić je odlično probio lijevi bok, ubacio za Kramarića na prvu stativu koji puca iz blizine, ali lopta odlazi blizu stative.

77' - Ulazi Ante Rebić umjesto Perišića, to je četvrta izmjena u sastavu Hrvatske u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Peru je s igračem manje. Yotun je dobio drugi žuti karton nakon što je nesportski pokušao spriječiti Modrića u izvođenju slobodnog udarca. Evo prilike za Hrvatsku.

72' - Dalić radi i treću izmjenu u momčadi Hrvatske. Skoro godinu dana nakon nesretne ozljede protiv Estonije, ulazi sjajni Marko Pjaca, umjesto Marija Mandžukića, koji se baš i nije pokazao. Ustvari, on je dio noćašnje "izgubljene ekspedicije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Dalić radi i drugu izmjenu, izlazi požrtvovni Nikola Kalinić, ulazi Andrej Kramarić.

56' - Izbornik Zlatko Dalić je prisiljen na prvu promjenu u momčadi. Izašao je neraspoloženi Marcelo Brozović, a ušao Mateo Kovačić. Nadamo se kako će Kova donijeti svježinu i točnost u igru Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - GOOOL za Peru: Farfan je sad napravio apsolutno sve sam. Cijelu utakmicu dominira, a sad je dočekao svojih 5 minuta slave. Napadač Perua pokušava podvući loptu ispod Subašića, ali ne uspijeva jer naš golman odbija. Samo za kratko. Lopta se odbija do Floresa koji zabija za 2-0.

46' - Odmah opasnost za Vatrene.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Kraj prvog dijela. Naši su u crnim dresovima prikazali blijedih 45 minuta. Nije to bilo dobro, loša zadnja linija. Tek je Vrsaljko nešto pokazao u zadnjoj liniji. Vezni red nemaštovit, Peruanci puno rastrčaniji, Farfan zadaje glavobolje našima. Luka i Ivan se nisu pronašli, Perišić trči, trudi se, ali ne može sam. Morat će to biti puno bolje u drugom dijelu.

38' - Jefferson Farfan je najbolji na travnjaku. Stalno je u zoni napada, pritišće konstantno zadnju liniju i često je lopta u njegovim nogama. Opasan je, u to nema sumnje. Morat će se naši pod hitno posložiti.

29' - Žuti karton za Marcela Brozovića nakon jednog neopreznog prekršaja nad suparničkim igračem.

28' - SLOBODAN UDARAC ZA HRVATSKU: Sjajan pokušaj Ivana Rakitića iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, ali Caceda je Raketinu prizemnu loptu u sam desni kut uspio zaustaviti krajnjim naporom. Peruanski komentatori poprilično su dramatično proživljavali ovu situaciju.

24' - Evo Perua , opasni Farfan je ostao sam u duelu s Vidom u kaznenom prostoru, ali je pucao pored gola. Peru dominira u veznom redu, Luka i Ivan se još nisu uštimali.

22' - Neuobičajeno nesigurna obrana, posebno Ćorluka, ali niti Vida i Strinić također ne briljiraju. Nisu u optimalnoj formi, kao niti Vrsaljko koji se trudi, ali ne može sam.

12' - GOOOL PERU: 1-0 Ćorluka je prvo loše izbio loptu, Strinić još lošije, a Carillo udarcem s 18 metara uz dosta sreće matirao Subašića. Spetljali su se Vatreni u obrani. Ćorluka nije dugo igrao, vidjet ćemo kako će se snaći sa Strinićem.

9' - Farfan je tukao s nekih 17 metara, Subašić uz sitne poteškoće primiruje loptu.

3' - Perišić opasno ubacuje s lijeve strane, ali i čisti to Santamaria, izbacuje u prvi korner za Hrvatsku. Ubačaj u 16 metara čisti obrana Perua. Strinić je prije zakomplicirao na boku.

1' - Odmah problemi. Vida je malo zakomplicirao s izlaskom. Farfan ga je dobro pritisnuo.

1' - POČELA JE UTAKMICA: Ajmooo Vatreni....

1:32 - Na redu su himne. Prva je na redu "Lijepa naša".

1:26 - Odbrojavanje na stadionu uoči izlaska prvih 11 Hrvatske i Perua. Potrudili su se Amerikanci i domaćin ove utakmice Peru spektaklom ugostiti Hrvatsku.

1:21 - Stadion Hard Rock je skoro pa pun, najave o dobroj posjećenosti ostvarile su se.

0.47 - Vatreni će imati premijeru novih dresova. Ovo je i službena potvrda sastava Hrvatske.

0.23 - Ima i hrvatskih navijača u Miamiju. Nismo ni sumnjali da Vatreni neće imati podršku. U Miamiju i okolici (South Beach) ima Hrvata.

00.00 - Prava ludnica zavladala je u Peruu zbog utakmice s Hrvatskom. Izvjestili smo o tome, a sad je na redu novo ludilo, ono u Miamiju. Na stadionu Hard Rock očekuje se 55.000 gledatelja, a kako će to izgledati najavili su vatreni Peruanci i njihovi južnoamerički prijatelji sat i pol prije susreta ispred stadiona kojih je u velikom broju. Ovo je za njih posebna utakmica, "jer, ne igraju s Hrvatskom svaki dan".


NAJAVA:

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić je na svojoj prvoj presici u Zagrebu kazao kako počinje akcija Rusija i kako su mu utakmice protiv južnoameričkih momčadi Perua i Meksika 27. u Dallasu priprema za ono što slijedi protiv Argentine u skupini.

TEMPERAMENTNI PERUANCI U MIAMIJU: Raspjevani navijači već napravili pravu ludnicu prije utakmice s

Momčad Zlatka Dalića zadnju utakmicu odigrala je u studenom prošle godine protiv Grčke. U razgovoru za Net.hr Dalić je kazao kako su namjerno izabrali jake utakmice jer su obje momčadi na SP-u, ali i kako je bitno da tih desetak dana reprezentacija provede zajedno. Više o tome možete pročitati - .

Image
ZLATKO DALIĆ EKSKLUZIVNO ZA NET.HR: /

'Ne zabrinjavam se previše zbog napadača, a Livaju nisam zvao samo iz jednog razloga...'

Image
ZLATKO DALIĆ EKSKLUZIVNO ZA NET.HR: /

'Ne zabrinjavam se previše zbog napadača, a Livaju nisam zvao samo iz jednog razloga...'

U PERUU VLADA EUFORIJA ZBOG –

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo