HRVATSKA VEČERAS MOŽE OSIGURATI OSTANAK U ELITI ILI SAMA SEBE 'POKOPATI': / Evo što nam treba protiv Šveđana

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Uglavnom, u slučaju našeg poraza protiv Švedske lomit će se situacija u skupini u posljednjem kolu

14.11.2020.
15:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 20:45 sati u Solni igra protiv Švedske ključnu utakmicu u borbi za opstanak u Ligi A Lige nacija. Zlatko Dalić cijeni Šveđane, ali od svojih izabranika očekuje da odigraju kvalitetnu utakmicu, napokon sačuvaju mrežu i u fazi obrane odigraju bolje nego dosad.

“Došli smo odigrati dobru utakmicu, osigurati ostanak u elitnoj skupini, ali nećemo igrati na bod nego na pobjedu. Budemo li igrali na bod, izgubit ćemo. Čeka nas jako, jako težak suparnik – izrazito poštujemo Švedsku, bili su bolji u drugom dijelu zagrebačke utakmice, iako smo mi pobijedili. Neće nam biti nimalo ugodno, no vjerujem u svoju momčad i vjerujem da možemo ostvariti svoj cilj”, kazao je izbornik uoči susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić ima puno problema oko slaganja momčad. Nema Dejana Lovrena, Domagoja Vide, a u petak navečer stigla je vijest da je zaražen Marcelo Brozović. No, na raspolaganju mu je opet Dinamov dvojac.

“Zasad je situacija u redu, nema ozlijeđenih, Priključili su nam se Livaković i Petković i mislim da ćemo moći izvesti najbolji mogući sastav”, poručio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAKO ĆE IZGLEDATI VATRENI PROTIV ŠVEDSKE? Neke stvari su postale jasnije, evo tko uskače umjesto Vide i Brozovića

Kako ostati u eliti

Kao što već znamo, ova je utakmica ključna za ostanak Hrvatske u elitnoj skupini Lige nacija, što svakako ne bismo željeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje razne kombinacije kako se ova grupa može rasplesti. Jedan scenarij koji nas ostavlja u elitnoj skupini svakako je pobjeda. Ako danas uzmemo tri boda, značilo bi to da imamo sigurno treće mjesto u skupini uoči utakmice s Portugalom.

Druga je opcija remi i tu se situacija i dalje ne mijenja. Hrvatskoj je jedan bod dosta da da osiguraju treće mjesto te tako ostanu u elitnoj skupini Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz nam komplicira stvari. Ako nas Švedska, recimo, pobijedi 1:0, onda padamo na zadnje mjesto u skupini i tu ćemo se morati onda "vaditi" protiv Portugala mislimo li ostati u eliti. Ako Hrvatska izgubi minimalnom razlikom rezultatima, npr. 3:2 ili 4:3, onda smo mi u prednosti u skupini jer se gleda međusobni omjer. Uglavnom, u slučaju našeg poraza protiv Švedske lomit će se situacija u skupini u posljednjem kolu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo