Konačno dobra vijest za hrvatski nogomet

Hrvatski nogometaši napravili su veliki korak prema plasmanu u drugi krug kvalifikacija za Europsko U21 prvenstvo. U utakmici skupine 5 u Luganu su bili bolji od Švicarske s 2:0.

14.10.2013.
20:51
VOYO logo

Budući da su prošli mjesec, također s 2:0, izabranici Nike Kovača slavili i u Ukrajini, s dva su najteža gostovanja u skupini donijeli maksimalnih šest bodova što bi se moglo pokazati itekako značajnim. S obzirom da su dvaput svladali i Lihtenštajn, nakon četiri odigrane utakmice na kontu imaju 12 bodova.

Hrvatsku je u Švicarskoj do trijumfa predvodio Marcelo Brozović. Veznjak Dinama je najprije pogodio u 38. minuti iz slobodnog udarca, a u 76. je zabio za konačnih 2-0 nakon asistencije Karla Bručića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugi krug kvalifikacija plasirat će se deset pobjednika skupina, te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Tih će 14 momčadi tvoriti sedam parova koji će u dvije utakmice odlučiti o putnicima na Euro 2015. na koji se kao domaćin izravno plasirala Češka.

Sljedeću utakmicu u skupini 5 Hrvatska će ponovno igrati protiv Švicarske, ali ovaj put na domaćem terenu, 14. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska - Hrvatska 0:2 (Brozović 38, 76) Latvija - Ukrajina 1:5

Redoslijed: 1. Hrvatska 12 (4), 2. Švicarska 6 (3), 3. Ukrajina 3 (2), 4. Latvija 3 (3), 5. Lihtenštajn 0 (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo