HRVATSKA POŠTA SLAVI ZLATNU LOPTU SVJETSKOG NOGOMETA: / Modrić zasjao na posebnoj poštanskoj marki

Image
Foto: HP

Hrvatska pošta pustit će u opticaj poštansku marku s likom kapetana reprezentacije Luke Modrića

22.3.2019.
15:10
HP
VOYO logo

Hrvatska pošta pustit će u optjecaj 25. ožujka prigodno izdanje poštanske marke „Hrvatski sport – Luka Modrić“. Najtrofejniji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije svojim je trudom i zalaganjem osim brojnih prestižnih strukovnih nagrada zaslužio i ovo rijetko priznanje.

Poštanska marka izdana Luki u čast tiskana je u 300 000 primjeraka, a nominalna vrijednost marke je 10 kuna. Alenka Lalić, dizajnerica iz Zagreba, prilagodila je fotografiju Drage Sopte za ovo izdanje. Marka je izdana u arčiću od 9 maraka s jednim privjeskom, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić s Vatrenima ispisao povijest

U lipnju i srpnju 2018. na Svjetskom prvenstvu u nogometu hrvatska reprezentacija, predvođena Lukom Modrićem ispisala je nogometnu povijest. Drugo mjesto na svijetu – samo je Francuska bila bolja. Ono što mu je nedostajalo, Modrić je u Rusiji ostvario. Žiri je bio jasan: hrvatski kapetan najbolji je igrač 21. svjetskog prvenstva u povijesti. Petnaest dana nakon Modrićeva 33. rođendana, 24. rujna, pod okriljem FIFA-e proglašen je najboljim na svijetu i u izboru kapetana i izbornika reprezentacija te novinara i navijača.

Image
Image

U Parizu, 3. prosinca, Modrić je dobio Zlatnu loptu, tradicionalni Ballon d’Or, koji je France Football dodijelio 63. put najboljem nogometašu godine. Nikad u povijesti nije se dogodilo da isti igrač u istoj godini bude proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva te da u njegovim rukama završe i trofeji FIFA-e, UEFA-e i France Footballa. Ta čast pripala je jedino Luki Modriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bogatoj klupskoj karijeri Luka Modrić osvojio je ukupno 20 trofeja, a čak četiri puta podignuo je trofej najvažnijega klupskog natjecanja, Lige prvaka.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo