NEOČEKIVANA VIJEST

HRVATSKA OSTAJE BEZ SJAJNOG STOPERA? Bivši dinamovac prekrižio Vatrene i odlučio promijeniti državljanstvo

Hrvatska nogometna reprezentacija u budućnosti, prema svemu sudeći, neće moći računati na stopera škotskog prvaka Celtica Jozu Šimunovića (22).

Prema pisanju The Scottish Suna, Šimunović se sprema promijeniti državljanstvo i u budućnosti igrati za Bosnu i Hercegovinu. Bivši Dinamov nogometaš rođen je u Zagrebu i dosad je igrao za sve mlade hrvatske reprezentacije, no među seniorima nije dobio priliku.

EUROPSKI KLUBOVI STOJE U REDU ZA BIVŠEG DINAMOVCA: ‘Postao je idol navijača i ima sve kako bi postao elitni igrač’

Debi protiv Cipra?

Spomenuti dnevnik navodi kako je Šimunović frustriran jer mu izbornik Ante Čačić nije pružio šansu. Ispred njega su Vedran Ćorluka, Domagoj Vida, Dejan Lovren, Matej Mitrović, Tin Jedvaj i Marko Lešković i u takvoj je situaciji mladi stoper očito postao svjestan da za njega nema mjesta među Vatrenima.

Zahvaljujući obiteljskom porijeklu ima mogućnost dobiti državljanstvo BiH i navodno je o tome već razgovarao s predstavnicima tamošnjeg Nogometnog saveza. Bosanski izbornik Mehmed Baždarević ga silno želi u svojoj momčadi, a prema izvorima iz BiH, Šimunović je već riješio svu potrebnu papirologiju za promjenu sportskog državljanstva.

Reprezentacija BiH je nakon šest kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na trećem mjestu skupine H, iza Belgije i Grčke. Ukoliko doista promijeni državljanstvo, Šimunović bi za BiH mogao debitirati sljedeći mjesec u dvoboju protiv Cipra.

 

Povratak na Net.hr