HRVATSKA ODRADILA TRENING NA GEOFFROY-GUICHARDU: / Ante Čačić uigravao sastav za Čehe

Image
Foto: AFP, Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening na stadionu Geoffroy-Guichard u Saint Etienneu uoči sutrašnjeg susreta 2. kola skupine D na Euru u Francuskoj protiv Češke.

16.6.2016.
21:26
AFP, Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

je dvojbe oko sastava za Čehe riješio još u kampu u Deauvilleu. Po svemu sudeći na Čehe će s istom postavom kao što je to bio slučaj s Turskom. Razmišljao je da li kapetana Srnu staviti u prvu momčad ili ne, ali se na kraju odlučio da Darijo izvede momčad protiv izabranika

Image
ČAČIĆ ZNA SASTAV ZA ČEHE: /

'Vrba me pobijedio, ali tad sam vodio Maribor, a ne Hrvatsku. Srna sutra igra'

Image
ČAČIĆ ZNA SASTAV ZA ČEHE: /

'Vrba me pobijedio, ali tad sam vodio Maribor, a ne Hrvatsku. Srna sutra igra'

Srna predvodi Hrvatsku

"Srne je u dobrom stanju i on će sutra voditi momčad protiv Češke," poručio je izbornik i razveselio naciju. Srna se na svoj način bori s velikom tugom zbog smrti oca Uzeira. Njegov otac htio je da Darijo odigra prvenstvo do kraja i kapetan Vatrenih je silno motiviran i spreman za nastavak turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska bi tako ponovo mogla istrčati u sastavu: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić. Barem je tako izgledalo na današnjem treningu na kojem su na jednoj strani stajali spomenuti igrači, dok su na drugoj strani bili preostali.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrsaljko na klupi?!

Ovoga tjedna hrvatski je izbornik u glavi imao nekoliko kandidata za početni sastav, najbliži udarnoj momčadi bio je (i dalje je) Šime Vrsaljko. Zahvalni branič prvo je konkurirao za desni bok, posljednjih dana za lijevu stranu u obrambenoj liniji. Međutim, vjerojatno neće sutra započeti utakmicu.

Iako je mnogo onih koji se pitaju da li je Mandžukić dobro rješenje za igru Vatrenih i koji tvrde da se ne uklapa u taktičke zamisli Čačića, Mandžo svojom visinom i tehničkom kvalitetom bi mogao zadati probleme češkoj reprezentaciji i Čačić mu je odlučio dati povjerenje. Na klupi će kao zapete puške čekati Andrej Kramarić, Nikola Kalinić i Marko Pjaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukovci se itekako dobro sjećaju Geoffroy-Guicharda

Utakmica između Hrvatske i Češke igrat će se na stadionu Geoffroy-Guichard u Saint Etienneu koji je sagrađen 1930. godine, ali je renoviran tri puta (1983–1984, 1996–1998, 2011–2014). Stadion je već 1984. godine bio domaćin Europskog prvenstva, a na njemu su igrane i utakmice Svjetskog prvenstva 1998. godine na kojem je Hrvatska osvojila broncu. Stadion nosi ime po Geoffroy Guichardu (1867-1940) - industrijalcu i velikom investitoru.

Zanimljivo, ali ovaj stadion ne pamte po dobrom navijači Hajduka. Naime, u 2. kolu Kupa prvaka 1974. godine Bijeli su izgubili od St Etiennea 1-5. Hajduk je na Poljudu slavio 4-1, a potom u uzvratu doživio debakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo