HRVATSKA NA PUTU PREMA VRHU: / Vatreni četvrta reprezentacija svijeta prema FIFA-inoj ljestvici

Image

Svjetska nogometna federacija objavila je novi poredak najboljih reprezentacija svijeta koji se prvi puta računa po novom modelu

16.8.2018.
11:12
VOYO logo

Na najnovijoj ljestvici Hrvatska je zauzela četvrto mjesto, a ispred su samo svjetski prvak Francuska, brončana Belgija i Brazil. Valja napomenuti kako su Vatreni na SP u Rusiju otišli kao 20. reprezentacija svijeta po starom izračunu.

Novi izračuna bolje odgovara Vatrenima

'Novi se sustav računanja temelji prvenstveno na dodavanju i oduzimanju bodova prijašnjem broju bodova umjesto na izračunu prosjeka bodova kroz zadano vremensko razdoblje. Bodovi koji se dodaju ili oduzimaju određuju se prema relativnoj snazi oba suparnika, uključujući i očekivanje da bi bolje plasirane reprezentacije trebale ostvarivati bolje rezultate protiv slabije plasiranih reprezentacija, a naglasak je stavljen i na veću važnost završnice velikih natjecanja, odnosno manju važnost prijateljskih utakmica', obrazložili su na stranicama HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Hrvatske su imena poput Urugvaja, Engleske, Portugala, Švicarske, Španjolska i Danske s kojima se zatvara lista najboljih 10 reprezentacija svijeta. U rujnu će biti objavljeno novo izdanje poretka, odmah nakon utakmica u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo