HRVATSKA KRTICA U ŠPANJOLSKOJ ZNA KAKO VATRENI MOGU DOBITI FURIJU: / 'On je za mene igrač prevage'

Image
Foto: AFP

Hrvatska i Španjolska danas na Maksimiru igraju uzvratni susret u Ligi nacija

15.11.2018.
13:05
AFP
VOYO logo

Približava nam se utakmica Hrvatske i Španjolske na Maksimiru. Riječ je o trećoj utakmici hrvatske reprezentaciju u Ligi nacija, a izabranici Zlatka Dalića neće tražiti samo osvetu za težak poraz u Elcheu, nego i prvu pobjedu u novom Uefinom natjecanju.

Uoči utakmice, o šansama Vatrenih je za SN razgovarao Mate Bilić, koji je pet godina proveo u Španjolskoj i dobro poznaje njihov nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neće se ponoviti utakmica iz Elchea'

"Nema nikad neugodnih ni dobrih situacija. U nogometu moraš biti na sve spreman. Premda se takvo što neće ponoviti. Mislim, na utakmicu iz Elchea", započeo je bivši napadač Sportinga iz Gijona.

"Danas svi prate, nije to neka novost. Zna se sve o Španjolcima i zanimljivo ih je pratiti. Posebno otkada je doša Luis Enrique koji propisno izrotirao momčad. Uveo je puno novih igrača, među njima meni posebno zanimljivog stopera Espanyola Marija Hermosa za kojeg je Real spremio ponudu od 7 milijuna eura u zimskom mercatu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promijenila se Španjolska i Enrique još uvijek traži idealnu postavu. Vratio je i Jordija Albu u momčad, ali koliko god rotirao, ima jasnu viziju igre. Inzistira na visokom presingu i brzoj tranziciji nakon oduzete lopte. To je nogomet koji danas mnogi žele igrati, ali rijetkima uspijeva", rekao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čudi me da nema Paca Alcacera u reprezentaciji'

"Vezni red u najjačim ekipama drži ključeve uspjeha. Takva je situacija kod Španjolaca, ali i Vatrenih. S jedne strane Modrić, Rakitić i Brozović, s druge Saul, Alcantara, Busquets i Rodri iz madridskog Atletica. Obje momčadi imaju problema s “devetkom”. Morata i Costa nisu u pravoj formi, čudi me da nema Paca Alcacera u reprezentaciji", komentirao je momčad Furije.

"Perišić je za mene igrač prevage, a zadnja linija Španjolske naša šansa. Ozlijedio se Nacho Fernadez prošle nedjelje u Vigu, a Ramos je upravo u tom susretu još jednom potvrdio da se pokraj njega stvaraju prilike. I Carvajal je ozlijeđen, morat će Enrique mijenjati u obrani, zato kažem, zadnja linija je šansa. Jasno, s raspoloženim Perišićem, Karamarićem i Rebićem koji je za mene uvijek prije desno krilo nego “špica”. Pronađeno li uz to način kako parirati njihovu visokom presingu, stvaramo preduvjete za pozitivan rezultat", zaključio je bivši nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo