UPOZNALI TAMPERE

HRVATSKA IMA NOVOG KAPETANA: Izbornik Čačić tvrdi da zna kako protiv povučenog suparnika

Nakon boda protiv Turska i dodatna tri iz utakmice protiv Kosova, hrvatska nogometna reprezentacija s početkom u 18 sati igra treći ogled u skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Suparnik u Tampere je domaća Finska.

Ono što je poznato jest da, uz već ranije otpisane Luku Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena i Marka Pjacu, ovaj susret preskače i Vedran Ćorluka, a i dalje je pod znakom pitanja nastup prvog vratara Danijela Subašića koji ima problema s laktom. Brojni izostanci kapetansku vrpcu stavljaju oko ruke Marija Mandžukića, autora hat-tricka u 6-0 pobjedi protiv Kosova ostvarenoj u četvrtak.

Susret je još jednom najavio izbornik reprezentacije Ante Čačić koji je prije toga svoje igrača poveo u šetnju gradom:


“Moramo potvrditi pobjedu s Kosova, a Hrvatska ima igrače koji se mogu suprotstaviti povučenom protivniku. Pojedinačna kvaliteta ne mora biti presudna, važno je zajedništvo u igri i naš će angažman biti potpun kroz svih 90 minuta i protiv svakoga se možemo nadati pobjedi”.

Bit će ovo prvi međusobni ogled, podsjeća službena internetska stranica HNS-a, Hrvatske i reprezentacije koja zauzima 84. mjesto Fifine ljestvice.

“Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa. Stoga smo svi koncentrirani. Danas svi igraju nogomet i protiv svakoga moramo biti ozbiljni. Ukoliko budemo na razini kao protiv Kosova, nemamo se čega bojati. Najvažnije je ući maksimalno od prve minute”, dodao je Ivan Perišić.

Povratak na Net.hr