HRVATSKA IDE NA EURO! / Vatreni obavili zadaću i dočekali sretne vijesti iz Rima

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Francuskoj!

13.10.2015.
22:56
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

MALTA - HRVATSKA 0:1

MALTA: Hogg - Agius, Borg, Zerafa, Failla, Briffa, R. Muscat, Kristensen, Z. Muscat, Schembri, Effiorg

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Pivarić - Badelj, Kovačić - Perišić, Rakitić, Pjaca - Kalinić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: Perišić (25)

Hrvatska je slavila protiv Malte u utakmici u kojoj su izabranici Ante Čačića odigrali točno onoliko koliko je dovoljno za pobjedu. Maltežanima nisu dopustili nijednu priliku, ali je i naša igra u napadu bila prilično jalova, pogotovo u drugom poluvremenu. Ipak, cilj je ostvaren uz veliku pomoć Talijana, koji su u završnici vodstvo Norvežana od 0:1 preokrenuli u svoju pobjedu i povukli i Hrvatsku na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HVALA TALIJANIMA: /

Azzurri nam pomogli pobjedom protiv Norveške na Olimpicu!

Image
HVALA TALIJANIMA: /

Azzurri nam pomogli pobjedom protiv Norveške na Olimpicu!

Prvu priliku na utakmici propustio je Kalinić u desetoj minuti kada je uputio čak tri udarca - prvi pokušaj mu je obranio vratar Hogg, drugi je završio u bloku malteških braniča, a treći pokušaj je otišao pokraj vrata. U 23. minuti nakon Srnina ubačaja Perišić je poslao loptu glavom iznad vrata, ali je igrač Intera pogodio za vodstvo Hrvatske dvije minute kasnije. Nakon duge akcije Perišić je s ruba kaznenog prostora uputio udarac koji je dotaknuo braniča Borga i prevario vatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi udarac Malte u 49. minuti

U 30. minuti volej Pjace je otišao tik iznad grede, a u 43. minuti nakon Perišićeva ubačaja Kalinić je iz blizine poslao loptu pokraj vrata, pa je prvi dio okončan tek s minimalnom prednošću Hrvatske, unatoč čak 14 udaraca prema vratima naših.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 49. minuti Maltežani su uputili prvi udarac na hrvatska vrata, pucao je Failla, a Subašić lako ukrotio loptu. U 60. minuti domaći branič Zerafa je u zadnji trenutak izbio lopu ispred Perišića, a potom se 15-tak minuta gotovo ništa nije događalao na terenu. U 77. minuti s 20-tak metara je pokušao Pjaca, a njegov udarac je obranio vratar Hogg, da bi napadača Dinama nekoliko minuta kasnije zamijenio Olić.

Deveti put na velikom natjecanju

Zadnjih 20-tak minuta susreta proteklo je više u osluškivanju rezultata iz Rima, nego u pravoj igri, a Maltežani su se ohrabrili i krenuli po izjednačujući pogodak. Srećom, nisu došli do prilike ugroziti Subašića, pa je mučenje iz Ta'Qalija okončano sa sretnim završetkom i prolaskom Hrvatske na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša se reprezentacija tako izravno plasirala na veliko natjecanje prvi put nakon kvalifikacija za Euro 2008. Ujedno će kontinentalna smotra u Francuskoj biti deveto veliko natjecanje od proglašenja hrvatske samostalnosti na kojem će nastupiti naši nogometaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo