banner

POWER RANKINGS

HRVATSKA 13. FAVORIT SP-a: Ugledni dnevnik analizirao sve reprezentacije, evo tko je glavni kandidat za naslov

Ugledni engleski dnevni list Guardian stavio je hrvatsku reprezentaciju na 13. mjesto među preliminarnim favoritima Svjetskog prvenstva koje će se dogodine održati u Rusiji.

Uoči i tijekom velikih natjecanja, Guardian radi i redovito ažurira ljestvicu favorita za naslov, tzv. power rankings, na temelju rezultata svake reprezentacije. Sedam mjeseci prije početka SP-a u Rusiji za poznati je dnevnik tako najveći favorit za naslov Njemačka koja je trijumfirala i u Brazilu 2014. Slijede Brazil, Španjolska, Francuska, Belgija i na iznenađujuće visokom sedmom mjestu Nigerija.

[ANKETA] ČEKA LI NAS SKUPINA SMRTI ILI KAMILICA? Evo koga može izvući Hrvatska, odaberite koga biste željeli

‘Dalić mora pomladiti momčad’

Hrvatska je na 13. mjestu, odmah iza Islanda iza kojeg je bila i u kvalifikacijskoj skupini prije nego što se kroz doigravanje protiv Grčke probila do SP-a.

“Momčad koja ima Luku Modrića i Ivana Rakitića ne smije se otpisati, a čini se da je imenovanje Zlatka Dalića za izbornika nakon smjene Ante Čačića imalo učinka. Nekadašnji pomoćni trener U-21 reprezentacije bi trebao potpisati trajni ugovor i voditi momčad na SP-u, ali istovremeno mora pronaći način za pomlađivanje vremešne momčadi”, piše Guardian.

Iza Hrvatske su ostale jake reprezentacije poput Engleske, Kolumbije, Švicarske i domaćina Rusije, a dodajmo da Guardian najmanje šanse daje Australiji.

Povratak na Net.hr