HOROR U NOGOMETU Silovao ju je dok je bila mrtva pijana

Engleski nogometas Adam Johnson uhicen je u ponedjeljak zbog sumnje da je imao seks s 15-godisnjom djevojkom. Policija ga je nakon obavijesnog razgovora ipak pustila iz pritvora uz jamcevinu. Ali, nije on jedini nogometas koji ima problema s ovom vrstom kaznenog djela.

Seks skandal trese Englesku. Adam Johnson uhapsen je u ponedjeljak zbog sumnje u silovanje 15 – godisnje djevojke, zbog cega je zavrsio u pritvoru. Ubrzo je pusten na slobodu uz jamcevinu, a spomenuti igrac Sunderlanda uhapsen je u policijskoj raciji u svojoj glamuroznoj vili vrijednoj cak dva milijuna eura. Da stvar po ovog engleskog reprezentativca bude bolja, prilikom racije je kod njega i pronaden pistolj za koji ne posjeduje odgovarajuci dozvolu. Johnson je 8. sijecnja postao otac kcerkice Ayle Sofije koju je dobio sa Stacey Flounders, a zbog skandala uprava engleskog prvoligasa ga je suspendirala sve dok traje istraga.

Njegova partnerica Stacey Flounders kaze da ima apsolutno povjerenje u Adama, a javila se i njezina majka koja je izjavila:

“Stacey i Adam su i dalje jako bliski i apsolutno su i dalje zajedno. On je 100% nevin i mi cemo ostati uz njega. Nisu ga proglasili krivim ni za sto. On je sjajan momak i nije nista skrivio.”

Medutim, nije on jedini nogometas koji je optuzen za silovanje. Evo i nekih zanimljivih slucajeva koji su poput bombe odjeknuli europskim i svjetskim nogometom…

Ched Evans i petogodisnja kazna zatvora

Reprezentativac Walesa Ched Evans je prije pet mjeseci izasao iz zatvora nakon sto je odsluzio trogodisnju kaznu zbog silovanja 19-godisnjakinje u jednom hotelu u svom rodnom gradu.

Evans je bio osuden na pet godina zatvora, ali je zbog dobrog vladanja ranije izasao na slobodu.

Joey Barton i pijana tinejdzerka

Ekcesni Joey Barton, nogometas koji voli napraviti grubi prekrsaj i ulaziti u sukobe s protivnickim igracima, jos je jedan nogometas koji dolazi iz Premierlige koji je zapeo u zatvoru zbog silovanja. Kapetan QPR-a u zatvoru je proveo svega cetiri mjeseca i dobio uvjetnu kaznu nakon sto se sve dogovorio s roditeljima djevojke s kojom je imao seks.

Prica oko Bartonovog silovanja je sljedeca. 2008. godine bivsi engleski reprezentativac je u svojoj vili nagovorio na seks tinejdzerku koja je tad bila u pijanom stanju.

Medutim, u toj cijeloj prici Bozica Fortuna je odigrala veliku ulogu. Naime, djevojka je lagala za godine i to ga je spasilo velike kazne koju bi dobio da nije bilo tako.

Amantino Mancini i Ronaldinhov tulum

Bivsi igrac talijanskih nogometnih velikana Rome, Intera i Milana, Brazilac Amantino Mancini optuzen je za silovanje djevojke na zabavi koju je krajem studenog 2011. godine organizirao nekad najbolji igrac svijeta i njegov prijatelj Ronaldinho.

Prema navodima optuznice Mancini je iskoristio pijanstvo mlade djevojke da bi je odveo u stan gdje ju je seksualno napastovao.

Tuziteljstvo je trazilo zatvorsku kaznu od tri godine i osam mjeseci zatvora. Mancini je odbacio sve optuzbe za silovanje.

Tek dosao u Frankfurt i odmah zavrsio u zatvoru

Niti Nijemci nisu imuni na seksualne skandale koji su vezani za silovanje. Igrac Frankfurt Eintrachta Jusuf Jafa optuzen je za silovanje 19-godisnjakinje.

Gambijski nogometas je ove zime stigao u Frankfurt a vrlo brzo je zavrsio u medijima i iza resetaka zbog silovanja. I to 15. sijecnja ove godine. Ekspresno, rekli bi smo.

Njemacko tuziteljstvo posjeduje jake dokaze protiv Jafe, a Eintracht je platio jamcevinu u iznosu od 100 000 eura kako bi Jafa izasao na slobodu.

Primera prednjaci u kaznenim djelima silovanja

Ima nesto u toj Spanjolskoj, i nogometno, i po silovanju nogometasa koji igraju u Primeri. Jer, spanjolska prva liga ima uvjerljivo najvise optuzbi za kazneno djelo silovanja. Medutim, u takvim situacijama igraci cesto budu optuzeni za nesto sto nisu napravili, odnosno, budu zrtve podvala zbog novaca koje navodne zrtve onda nastoje izvuci od svojih “silovatelja.

Tako su lazne optuzbe za silovanje dozivjeli Robin Van Persi i Cristiano Ronaldo dok su jos igrali u Engleskoj, Robinho kada je nastupao za Manchester City i bivsi nogometas Newcastela Noriberto Solano. Nista cudno, ako se uzme velicina njihovih bankovnih racuna.

Povratak na Net.hr