banner

RUJEVICA ILI MAKSIMIR?

HOĆE LI VATRENI NA KRAJU IPAK IGRATI U RIJECI? Mišković ima vrlo zanimljivu opasku: ‘Reprezentacija pripada svim građanima’

Kaže kako će za micanje reprezentacije s Rujevice trebati dobri argumenti

Dosta je glasno odjeknula, za sada neslužbena, informacija o mogućem preseljenju utakmice posljednje kvalifikacijske utakmice hrvatske nogometne reprezentacije iz Rijeke u Zagreb. Vatreni su sa Slovačkom trebali igrati posljednji i odlučujući meč na Rujevici, a onda je u javnost dospjela informacija kako bi se ona ipak mogla preseliti u Zagreb, a spominjao se na trenutne čak i Poljud.

U Rijeci pojma nemaju o tome, pa čak niti predsjednik kluba Damir Mišković, inače dopredsjednik HNS-a.

“Odluka da se kvalifikacijska utakmica posljednjeg kola grupe E za EURO 2020. između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Slovačke igra na stadionu HNK Rijeka donesena je jednoglasno na sastanku izvršnog odbora HNS-a u srpnju ove godine. Takva odluka donesena je sukladno cilju da hrvatska nogometna reprezentacija svoje domaće utakmice igra u različitim gradovima diljem Lijepe naše. Izvršni odbor HNS-a drži da hrvatska nogometna reprezentacija na jednak način pripada svim našim građanima bez obzira iz kojeg kraja dolaze. Osobno sam član izvršnog odbora HNS-a i dopredsjednik Saveza, a o mogućoj promjeni domaćinstva ove utakmice saznao sam iz medijskih napisa”, piše u Miškovićevom priopćenju.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

‘Trebat će im dobri argumenti’

Kaže kako će za micanje reprezentacije s Rujevice trebati dobri argumenti.

“Promjena domaćinstva, koliko sam upoznat, nije bila tema formalnih ili neformalnih razgovora unutar izvršnog odbora HNS-a, a osobe iz Saveza zadužene za organizaciju utakmice najavile su svoj dolazak u kamp HNK Rijeka u ponedjeljak ili utorak idućega tjedna. Prije HNS-a, prvi operativni posjet stadionu u Rijeci već su obavili predstavnici slovačkog nogometnog saveza i UEFA-e. Napominjem kako se cijeli navijački puk iz zapadnog dijela naše domovine veseli činjenici što je Rijeka napokon domaćin jednoj izrazito važnoj i velikoj utakmici i svi skupa s nestrpljenjem očekujemo priliku da bodrimo Vatrene do još jednog velikog uspjeha. Uvjeren sam da će atmosfera na našem stadionu biti fantastična, a konfiguracija našeg stadiona i blizina navijača sasvim će sigurno dodatno osnažiti osjećaj zajedništva hrvatske nogometne reprezentacije i svih njenih navijača, zaključio je Damir Mišković.

Povratak na Net.hr