HOĆE LI JUVENTUS POKRENUTI TREND KOJEG SU SE MNOGI PRIBOJAVALI? / 'Mi ne želimo takav rasplet situacije'

Image
Foto: Profimedia

Ovaj se scenarij uglavnom spominje u svim europskim ligama, ali nitko još nije donio konkretnu odluku

2.4.2020.
11:17
Profimedia
VOYO logo

Globalna pandemija koronavirusa prouzročila je suspenziju svih nacionalnih prvenstava, Lige prvaka, Europa lige, Europskog prvenstva... Sport je u potpunosti stao i ne postoje naznake kada bi se svari mogle ponovo pokrenuti, stoga UEFA, zajedno s nacionalnim savezima, razmišlja o mogućim scenarijima završnice prvenstava, što je ipak primarno.

U većini europskih zemalja nije toliko kritična situacija, ali u Italiji, glavnom europskom žarištu korone, nastavak i ishod prvenstva je itekako upitan. Ostale lige možda se za nekoliko tjedana ili mjeseci pokrenu, ali talijanski nogomet mogao bi još dugo biti u fazi mirovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoji nekoliko modela za završnicu talijanskog prvenstva. Nakon 26 kola Juventus je prvi s bodom više od Lazija, a Inter kao treći zaostaje devet bodova i ima utakmicu manje. Uglavnom, postoji scenarij u kojem bi se sezona prekinula i pobjednik bi bila momčad koja je u tom trenutku vodeća, a da predstavnici kupova u Europi budu određeni sadašnjim stanjem tablice.

Image
Foto: Marco Bertorello / AFP / Profimedia
Image
Foto: Marco Bertorello / AFP / Profimedia

(From L) Juventus' Italian defender Leonardo Bonucci, Juventus' Italian goalkeeper Gianluigi Buffon and Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo react at the end of the Italian Serie A football match Sampdoria vs Juventus on December 18, 2019 at the Luigi-Ferraris stadium in Genoa. Buffon played on December 18, 2019 his 647th Serie A game, equaling a record set by former Italian AC Milan defender Paolo Maldini., Image: 488841633, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Juventus ne želi naslov

Ovaj se scenarij uglavnom spominje u svim europskim ligama, ali nitko još nije donio konkretnu odluku. Međutim, Juventus je odlučno odbio takav prijedlog. Naime, oni su poručili kako ne žele takav rasplet prvenstva i kako ne žele titulu osvojiti za zelenim stolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski mediji tvrde da Juventus želi odigrati prvenstvo do kraja i kako scenarij u kojima se njih proglašava pobjednicima ne dolazi u obzir. Pitanje je sada hoće li talijanski div pokrenuti trend? Njihovi igrači već su jedan trend pokrenuli, onaj s odricanjem primanja, kojim su uštedjeli čak 90 milijuna eura svom klubu.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo