'Ovo je gadarija koja se nije dogodila u povijesti'

Disciplinska komisija HNS-a odgodila je Hajdukovu suspenziju te će Bijeli u nedjelju bez brige gostovati kod Istre.

21.7.2012.
19:25
VOYO logo

"Teško mi je i ponoviti što sam sve izgovorio Iveti i Vrbanoviću. Ovo je sramota i totalna gadarija koja se nikad nije dogodila u povijesti hrvatske nogometne lige", izjavio je predsjednik Šibenika Pauk.

Još u petak iz oba su kluba govorili pomirljivim tonovima. No, iako se činilo da će zajednički doći do dogovora i skinuti suspenziju, to se nije dogodilo. Naime, glavni razlog je što je nakon suspenzije Šibenikovog računa Hajduk zatražio tumačenje porezne uprave na koji račun da im uplati dug. Odnosno, Hajduk nije htio uplatiti novce na račun odvjetničkog društva koji je ovlašten pa mu se do očitovanja porezne uprave, a to je 30. srpnja, ukida suspenzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog neznanja oko našeg računa, a zna se da je naš račun na odvjetničkoj kući Lovrić-Klobučar, Disciplinska komisija je donijela odluku da Hajduk može igrati prvo, a mislim i drugo kolo. Disciplinska komisija je donijela tu odluku ne znajući gdje će Hajduk uplatiti jer je on imao velike namjere nama uplatiti, ali mi nismo željeli te novce", sarkastično je rekao član Šibenikove uprave Karađole.

Hajduk se oglasio službeno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Pozdravljamo inicijativu novog vodstva Hrvatskog nogometnog saveza koje se prihvatilo hitnog rješavanja problema koji more domaću nam ligu, kao i odgodu izvršenja iz objektivnih razloga Hajdukove suspenzije do 30. srpnja. U suradnji sa svim zainteresiranim stranama potražujemo modalitete rješavanja ovog problema, te još jednom naglašavamo kako ne bježimo od izvršenja svojih obveza'', stoji u priopćenju.

''Iz prijedloga odvjetnika Hajduka proizlazi kako je klub s Poljuda voljan postupiti prema odluci Arbitražnog suda, platiti HNK Šibenik dug, ali s obzirom na dopis, upozorenje Porezne uprave, smatra da ne može uplatiti na neki drugi račun osim onog HNK Šibenik. Budući da HNK Šibenik nije dao takav broj računa, već i dalje daje uputu da se uplati na račun njegovog opunomoćenika, predsjednik Disciplinske komisije odgodio je primjenu suspenzije te je naložio Hajduku da u najkraćem vremenu odgovori Poreznoj upravi na postavljene upite i zatraži mišljenje može li izvršiti uplatu na račun koji je dao HNK Šibenik (njegovom punomoćniku) ili se uplata mora izvršiti na račun koji glasi na HNK Šibenik'', zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo