SPORNA FOTOGRAFIJA

HNS REAGIRAO: ‘Neugodno smo iznenađeni, bit će pokrenut disciplinski postupak’

Iz HNS-a poručuju kako su Vinkovčanima unaprijed uplatili sredstva kako bi im pomogli u teškoj financijskoj situaciji.

Hrvatski nogometni savez (HNS) reagirao je na spornu fotografiju koju su poslije utakmice protiv zaprešićkog Intera u petak objavili nogometaši Cibalije. Na fotografiji nekoliko igrača vinkovačkog kluba pozira s prekriženom kraticom HNS.  Prosvjedovali su na taj način igrači Cibalije zbog navodne sudačke podrške u porazu od Intera (2-3), odnosno situacije iz 49. minuti kada je dosuđen jedanaesterac za Zaprešićane nakon kontakta Frane Ikića i Igora Postonjskog.

ŠUKER I DRUŠTVO DOBILI OŠTRU PORUKU OD PRVOLIGAŠA: Igrači Cibalije nakon sporne situacije u Zaprešiću prekrižili HNS

‘Sudačke pogreške nisu opravdanje’

HNS se u ponedjeljak oglasio priopćenjem u kojem ističe kako je neugodno iznenađen reakcijom igrača Cibalije. Dodao je i kako će protiv igrača sa sporne forografije biti pokrenut disciplinski postupak.

“Hrvatski nogometni savez je, na zamolbu HNK Cibalia, prije dva tjedna unaprijed uplatio vinkovačkom klubu novčana sredstva u iznosu od 400.000 kuna od TV prava i sponzorstva za natjecateljsku godinu 2017/18 kako bi pomogao klubu u razdoblju financijskih poteškoća. Imajući u vidu tu činjenicu, Savez je tim više neugodno iznenađen reakcijom nekih igrača HNK Cibalia i njihovom fotografijom, ali postupak na tu temu sukladno propisima prepušta se disciplinskom tijelu. HNS je stava kako eventualne pojedinačne sudačke pogreške, kakvima smo svjedoci u svim ligama i europskim natjecanjima, a za koje nisu odgovorne krovne nogometne organizacije – pa tako ni Hrvatski nogometni savez – ne smiju i ne trebaju biti opravdanje za takvo ponašanje”, stoji u priopćenju HNS-a.

Povratak na Net.hr