HNS / odgovorio na priče o 'teroru i nezapamćenom skandalu'

14.11.2013.
16:48
VOYO logo

Podsjetimo, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker je od HRT-a navodno tražio da ne emitiraju dokumentarni film o aferi Ofsajd.

Iz HNS-ovih izvora govore da mu je sportska redakcija to i obećala, ali dogovor nije ispoštovan. Uradak o sudbinama nogometaša osuđenima za namještanje utakmica, koji prikazuje drugu stranu priče, o klubovima i gazdama koji im nisu davali plaće, zbog čega su nogometaši dugovali i državi, što ih je navelo na nečasne i kriminalne radnje, emitiran je u utorak navečer, a Šuker je navodno zbog toga javio ekipi HTV-a da ne može putovati u Reykjavik istim avionom kojim su letjeli Vatreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez odlučio je reagirati na napise o odnosu Saveza i HRT-a, a mi ga prenosimo u cijelosti:

"1. Hrvatski nogometni savez ne pokušava, niti će to raditi u budućnosti, utjecati na rad i uredničku politiku bilo kojeg medija, a svakako ne HRT-a, poslovnog partnera posljednjih dvadesetak godina. Odnos HNS-a i HRT-a pitanje je međusobnih ugovora, dogovora i partnerske suradnje, a svakako ne bi trebao biti tema senzacionalističkih napisa i prozivanja za 'teror' i 'nezapamćeni' skandal, posebno jer novinari HRT-a u čiju su obranu mnogi ustali imaju savršeno dobru suradnju s HNS-om i reprezentacijom koja im je bila i bit će dostupna za ekskluzivan pristup sukladno ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Predstavnici medija ni inače ne putuju s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, a u ovom slučaju to pravilo primijenjeno je i na HRT, kao što će biti i u budućnosti.

3. Hrvatski nogometni savez ne bježi od kritika niti od negativnih tema u hrvatskom nogometu, dapače - dobronamjerne i konstruktivne kritike pomoći će rukovodstvu Saveza rješavati te probleme. No, pozivamo sve predstavnike medija da narednih dana daju podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i kreiraju pozitivnu atmosferu jer je plasman na Svjetsko prvenstvo u interesu i medijima i hrvatskoj javnosti, a stvaranje senzacija tamo gdje ih nema ne ide u prilog tom zajedničkom cilju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo