GDJE SU SIGURNOST I PRAVDA?

HNS OSUDIO NAPAD NA CVITANOVIĆA: ‘Zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa. Ovo je nastavak toga’

Nakon što je u večernjim satima srijede odjeknula vijest o sačekuši i premlaćivanju Dinamova trenera Marija Cvitanovića, u četvrtak ujutro reagirali su iz krovne kuće hrvatskog nogometa. Priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza, objavljeno na službenim internetskim stranicama, prenosimo u cijelosti.

“Nekoliko napadača sačekalo je nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marija Cvitanovića ispred njegovog doma te ga kukavički napalo palicama, nanijevši mu pritom ozbiljnije ozljede.

Nastavak je to niza huliganskih napada na članove nogometne obitelji koji moraju zgroziti, uznemiriti i zaprepastiti svakoga tko vjeruje da je Hrvatska demokratska i moderna europska država koja brine za sigurnost svakog građanina. No, u Hrvatskoj zločinci nekažnjeno crtaju svastike, pucaju u ljude ili ih udaraju s leđa, primitivno vrijeđaju državnu tajnicu ili fizički napadaju nogometne izbornike, trenere i suce.

[VIDEO, FOTO] NOVI DETALJI: Napadači nisu ništa progovorili, samo su ga počeli mlatiti. Cvitanovića je spasio njegov neočekivani potez

ŠOK U DINAMU: ‘Ovo je legalizirani linč uz zeleno svjetlo interesnih skupina. Prvo Zdravko, sad Mario’

Ponavljamo, nekažnjeno.

Nogomet je puno dao Hrvatskoj, a malo toga dobio zauzvrat. No, ono osnovno što građanin jedne zemlje treba dobiti – sigurnost i pravdu – trebali bi dobiti i članovi nogometne obitelji.

Apeliramo na državne institucije da reagiraju prije nego se dogodi ono najgore te da se ozbiljno počnu baviti s osobama koje teroriziraju članove nogometne obitelji, ali prije svega – građane Republike Hrvatske.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr