HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ ODGOVORIO NA 10 ZAHTJEVA HAJDUKA: / Ali poprilično nekonkretno

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski nogometni savez je odgovorio na 10 zahtjeva koje je Hajduk uputio HNS-u. Ali poprilično nekonkretno.

15.5.2017.
23:17
PIXSELL
VOYO logo

Iz krovne organizacije hrvatskog nogometa Dalmatinskom portalu poslan je dopis sljedećeg sadržaja.

"Hrvatski nogometni savez zaprimio je sa zadovoljstvom dopis HNK Hajduk koji sugerira da je splitski klub spreman prihvatiti stalne pozive HNS-a na dijalog i konstruktivni razgovor kao jedino rješenje svih izazova u hrvatskom nogometu. Otvoreni dijalog bez ultimatuma uz maksimalno poštivanje propisa i tijela Saveza jedini je i ispravan put za bilo koji klub ili pojedinca koji želi sudjelovati i doprinositi radu, razvoju i uspjesima hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'HNS za cilj ima dijalog i razgovor između klubova i drugih sudionika u nogometu'

Hrvatski nogometni savez redovito organizira skupove koji za cilj imaju upravo dijalog i razgovor između klubova i drugih sudionika u nogometu, kao što su sabori hrvatskog nogometa koji su izuzetno dobro prihvaćeni od svih klubova.

Na temelju odluke Izvršnog odbora koji je razmotrio prijedloge HNK Hajduk, nakon završetka natjecateljske sezone HNS će organizirati uobičajeni sastanak svih klubova Prve lige prema dnevnom redu koji će predložiti Savez, a na kojem će se raspravljati o natjecanju i drugim temama za koje klubovi pokažu interes, uključujući i one predložene od strane HNK Hajduk. Naime, svi prijedlozi koji su usmjereni prema boljitku hrvatskog nogometa su dobrodošli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hajduk ovim dopisom pokazuje želju da sudjeluje u konstruktivnom radu'

Većina prijedloga koje je poslao HNK Hajduk regulirana je propisima HNS-a, a o njima su pozvani razgovarati svi klubovi Prve lige koji mogu svoje zajedničke ideje predložiti Izvršnom odboru Saveza koji je dobio mandat Skupštine Saveza donositi odluke o eventualnim promjenama takvih propisa.

Veseli nas što Hajduk ovim dopisom pokazuje želju da sudjeluje u konstruktivnom radu s devet drugih prvoligaša, s 1600 klubova u Hrvatskoj i svim tijelima Saveza koja su zadužena za natjecanja", stoji u odgovoru iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Prije nekoliko dana, uoči derbija Rijeke i Hajduka na Rujevici, s Poljuda je u Hrvatski nogometni savez stigao popis od 10 zahtjeva kojima Hajduk traži poboljšanje stanja u hrvatskom nogometu, kao i poštenije natjecanje.

10 zahtjeva kojima Hajduk traži poboljšanje stanja u hrvatskom nogometu

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u radu HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon implementacije odredbi Zakona o sportu

3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti uz samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)

Image
Image

5. Ukidanje mogućnosti obnašanja više plaćenih dužnosti unutar tijela HNS-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Transparentno definiranje uvjeta licenciranja i propozicija natjecanja najkasnije 12 mjeseci prije početka natjecateljske sezone

7. Ograničavanje maksimalnog broja posuđenih igrača među klubovima istog ranga natjecanja na 1 (jedan)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Profesionalni angažman stranog povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svoim razinama natjecanja)

9. Dozvoljavanje klubovima izuzeća do 2 (dva) suca u jednoj sezoni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Izrada i implementacija dugoročne 'Strategije razvoja hrvatskog nogometa' koja uključuje i ravnomjerno regionalno investiranje u infrastrukturu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo