hnl

HNS objavio tko je u prvoj ligi, a tko je najveći gubitnik

Na konferenciji za novinare Hrvatskog nogometnog saveza objavljena su imena klubova koji će sljedeće sezone moći igrati u prvoj, odnosno drugoj ligi. Potvrđeno je da je najveći gubitnik Šibenik, bivši prvoligaš koji ubuduće neće moći igrati ni u drugoj ligi.

Na presicu su došli izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, predsjednik Žalbenog tijela za licenciranje Branko Tomašković i voditeljica Odjela za licenciranje pri HNS-u Ivančica Sudac, te objavili odluke Žalbene komisije pri HNS-ovoj Komisiji za licenciranje.

Potvrđeno je da će Hrvatski dragovoljac sljedeće sezone igrati u prvoj ligi, nakon što je Komisija za licenciranje dala zeleno svjetlo klubu iz Sigeta. Kao što je bilo najavljeno, bivši prvoligaš HNK Šibenik nije dobio licencu za Drugu HNL, te će sljedeće sezone igrati u trećem nogometnom razredu.

“Ako bi proces preoblikovanja bio signal da ne moraš ništa plaćati, onda bi to preoblikovanje moglo iz kruga u krug trajati pet godina, a dugovi bi se samo gomilali. Ako je neki klub pokrenuo proces preoblikovanja nakon rješenja Ministarstva sporta, on i dalje mora plaćati svoje tekuće obveze. Kod Šibenika je riječ o obvezama prema drugim nogometnim klubovima, naknadama za treniranje i solidarnim doprinosima, obvezama prema zaposlenicima, dakle njihove plaće i doprinosi iz plaća, te transferi”, prenosi Večernji list objašnjenje odluka dodajući da je izdano 14 licenci za prvu ligu, koje su, između ostalih, dobili i Zadar te Cibalia.

specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez

Povratak na Net.hr