DINAMO – RIJEKA 1-1: / Remi odveo prvake na vrh. Modri promašivali, Riječani s igračem manje do plijena

Image
Foto: PIXSELL

Dinamo i Rijeka odigrali su 1-1 na stadionu Maksimir u derbiju 6. kola hrvatskog prvenstva.

2.9.2018.
22:50
PIXSELL
VOYO logo

U posljednjoj utakmici, derbiju 6. kola Prve HNL nogometaši Dinama i Rijeke podijelili su bodove odigravši 1-1. Dinamo je poveo pogotkom Marija Gavranovića u 32. minuti, a u 38. je izjednačio Momčilo Raspopović.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

VATRENO NA TRIBINAMA: Navijači zapalili atmosferu na maksimirskom derbiju; podigli i poruke

Image

VATRENO NA TRIBINAMA: Navijači zapalili atmosferu na maksimirskom derbiju; podigli i poruke

Derbi u Maksimiru prošao je u terenskoj nadmoći Dinama, koja je bila posebno izražena u drugom poluvremenu, kad se Rijeka ograničila na prijetnje iz kontranapada i prekida.

Gavranović zabio 'svojima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u početnih 25 minuta više puta prijetio riječkom vrataru i kapetanu Simonu Slugi, ali udarci domaćih napadača nisu bili dovoljno precizni. Rijeka je prvu priliku imala u 28. minuti, kad je Acosty izbjegao zaleđe, uspio prebaciti istrčalog Livakovića, ali s crte su loptu izbacili Dinamovi braniči.

U 32. minuti Dinamo je došao do prednosti. Ubačaj s desne strane pokušao je očistiti Escoval, ali je prebacio Slugu i pogodio vratnicu. Lopta se odbila na nogu snalažljivom Mariju Gavranoviću, a bivši nogometaš Rijeke neometan je lakoćom poslao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Savršeni lob

Koliko su Riječani imali nesreće pri tom pogotku, toliko im se vratilo u 38. minuti, kada je Marin Leovac ušao u blok Momčilu Raspopoviću. Crnogorac je pucao sa 20-ak metara, lopta se odbila od Leovčeve noge i u perfektnom lobu preletjela Livakovića te odsjela pod gredom Dinamova gola za izjednačenje na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 44. minuti Riječani su još jednom zaprijetili iz daljine, pucao je Lončar, a ispod grede loptu je izvukao Livaković odličnom paradom.

U drugom poluvremenu, pogotovo u posljednjih pola sata utakmice, Dinamovi nogometaši su opsjedali gostujuća vrata, ali je Simon Sluga ostao nesavladan te su Riječani neporaženi napustili Zagreb. No, za najmanje jednu utakmicu izgubili su strijelca Momčila Raspopovića, koji je u 90. minuti zbog oštrog starta zaradio drugi žuti, ujedno isključujući karton. U preostalom vremenu, domaća momčad nije uspjela iskoristiti brojčanu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu Maksimir utakmicu je pratilo oko 4000 gledatelja, a sudio je Duje Strukan iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


DINAMO – RIJEKA 1-1

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac -Šunjić - Hajrović, Olmo, Gojak, Kadzior - Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA: Sluga - Raspopović, Escoval, Punčec, Pavelic - Grahovac, Čanđija - Acosty, Lončar, Heber - Gorgon

90+5. minuta: KRAJ UTAKMICE! Dinamo - Rijeka 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94. minuta: Gavranović pored gola!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: CRVENI KARTON! Raspopović je isključen zbog druge javne opomene, sad nakon starta na Gavranoviću.

Igrat će se još pet minuta nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85. minuta: Još pet minuta do objave koliko će trajati sudački produžetak. Dinamo je bliži pobjedničkom golu, tribine ga sad i zazivaju.

82. minuta: Malo je stalo s uzbuđenjima. Promjena u Dinamu, umjesto Hajrovića u igri je Mario Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75. minute: Dvije izmjene kod Rijeke, izlaze Heber i Acosty, ulaze Capan i Kvržić

72. minuta: Dvije šanse Dinama koji je definitivno bliži vodstvu. Prvo je probao Perić, potom Stojanović. I dalje 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67. minuta: Izmjena u Dinamu. Iz igre izlazi Amer Gojak, u igru ulazi Bojan Knežević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62. minuta: Gorgon iz velike daljine, sigurno 30, vjerojatno i 35 metara. Livaković to brani.

Perić opomenut. Ružan prekršaj na Acostyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57. minuta: Baš ništa u drugom poluvremenu nismo vidjeli od Rijeke. Dinamo je sad imao novu priliku, sad je Kadzior pokušao sam promijeniti rezultat udarcem sa nekih 16 metara. Ostaje 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56. minuta: Nova prilika za Dinamo, Dilaver najviši u skoku nakon ubacivanja Kadziora, Sluga brani njegov pokušaj glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52. minuta: Dinamova šansa iz prekida išla je preko Hajrovića prema Periću koji glavom puca preko gola.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

45+1. minuta: KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Dinamo - Rijeka 1-1

45. minuta: Igrat će se minuta sudačke nadoknade utakmice.

44. minuta: Olmo je pokušao. Blokirano, ostaje 1-1.

Odmah šansa s druge strane. Livaković dokazao klasu nakon pokušaja Lončara iz daljine.

38. minuta: GOOOOOOL! Kakav odgovor Rijeke!

Momčilo Raspopović je primio loptu od Acostyja i sjajno pogodio s 20-ak metara. Čini se da se lopta od Leovca odbila, Livaković tu nije mogao ništa.

32. minuta: GOOOOOOL! Dinamo vodi 1-0, strijelac je Mario Gavranović!

Rijekin vratar sluga ispružio se nakon što je Escoval skrenuo glavom ubačaj s desne strane. Lopta udara u vratnicu i dolazi na noge usamljenog Gavranovića koji iz blizine i bez problema pogađa za 1-0.

28. minuta: Zastava pomoćnog suca bila je u zraku, ali glavni sudac utakmice Duje Strukan pustio je igru. Acosty je bio taj koji je bio u naletu, prebacuje Livakovića, no čisti Stojanović s crte. Dojam je da je svemu prethodio prekršaj Raspopovića nad Kadziorom na drugoj strani.

27. minuta: Odmah uzvraća Dinamo. Leovac je ubacio s lijeve strane, Gavranović pokušava iz okreta - u blok. Lopta dolazi do Olma koji pokušava s nekih 18 metara, Punčec glavom izbija.

25. minuta: Duga lopta Lončara pronalazi Hebera na lijevoj strani. Slijedi oštro ubacivanje, Leovac izbija izvan granica igrališta.

15. minuta: Zanimljivih prvih 15 minuta na Maksimiru. Ove posljednje prošle su u znaku Dinama koji je imao inicijativu, ali Rijeka je bila ta koja je sad zaprijetila. Dinamovi braniči čiste loptu koju je uputio Heber i odmah s druge strane Hajrović i Kadzior pokušavaju nešto. Od svega ništa.

11. minuta: Eto i prve javne opomene. Momčilo Raspopović je požutio nakon što je povlačio Kadziora za dres nakon što je izgubio loptu...

8. minuta: Hajrović do Gavranovića ovaj iz prve poteže - preko grede.

5. minuta: Uvodno ispitivanje snaga u tijeku. Pavelić je pokušao s 20-ak metara nakon čega se lopta odbila i u visokom luku išla prema golu Dinama. U duelu s Livakovićem je Gorgon - označeno je zaleđe.

1. minuta: Uz ponešto kašnjenja, točnije više od dvije minute u odnosu na start zakazan za 21 sat - utakmica je započela!

20:45 - Derbi započinje za petnaestak minuta.

Poraz od Young Boysa u utakmici čiji je ulog bio ulazak u skupine Lige prvaka nije ostavio traga na nogometašima Dinama. Elitno europsko nogometno natjecanje za klubove bilo je san, bonus koji nije ostvaren pa sve to i nije shvaćeno previše bolno. Igrat će Dinamo u Europkoj ligi, ali prije tih ispita, realnost su zbivanja na hrvatskim travnjacima.

Težak zadatak

Utakmica protiv viceprvaka svakako spada među one u kojima nema opuštanja, a Dinamov trener, skrivajući koga će poslati na travnjak u njoj, to i potvrđuje riječima:

"“Neću to otkrivati, imam povjerenja u sve igrače i ne mogu pogriješiti. Ti igrači koji su igrali u HNL-u apsolutno su opravdali povjerenje, pokazali da su vrijedni. Imam 24 spremna igrača, i svi mogu biti dovoljno dobri da igraju otpočetka protiv Rijeke. Vjerujem u svoju momčad, da možemo preskočiti ovu prepreku. Rijeka je ozbiljna momčad s ozbiljnim trenerom i vrlo dobrom organizacijom kluba. Pred nama je težak zadatak, ali vjerujem da ćemo na kraju utakmice mi slaviti."

Očekuje se reakcija igrača

U Rijeci je bilo manjih potresa, trener Matjaž Kek bio je ljutit na pojedince. Sad je sve u redu i utakmica se očekuje s velikim nestrpljenjem:

"Očekuje nas teška utakmica, Dinamo je u Maksimiru protiv svakoga favorit. Nama je to prilika da s više odlučnosti i taktički discipline, te odgovornosti naglasimo što bi se trebalo očekivati od Rijeke na jesen. Kvaliteta Dinama je jasna, fizionomija također. Imaju i atmosferu, vratili su se gledatelji. Međutim, mi moramo gledati na sebe. Očekujem reakciju igrača."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo