STRAHONJA POTVRDIO DA JE HAJDUK OŠTEĆEN: / 'Ovo je morao biti kazneni udarac, ali...'

Image
Foto: AFP

Hajduk je izgubio od Osijeka, ali i suci su igrali ulogu u tom porazu

8.10.2018.
20:54
AFP
VOYO logo

U utakmici 10. kola Prve HNL Osijek je kao gost svladao Hajduk sa 2-0 (1-0). Strijelci za drugu pobjedu Osijeka u Splitu otkako je Prve HNL bili su Gabrijel Boban (36) i Mirko Marić (59).

Osijek je ovom pobjedom stigao na drugo mjesto sa 20 bodova, četiri manje od vodećeg Dinama, a jednim više od treće Lokomotive. Hajduk je sedmi sa 11 bodova, jednim manje od šestog Slavena Belupa, a jednim više od osmog Intera iz Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je trebao suditi penal

Kod rezultata 0:0 Mijo Caktaš je pucao s ruba šesnaesterca, a lopta je Osijekova igrača Pušića, koji je klizećim startom pokušao blokirati udarac, pogodila u ispruženu ruku. Na usporenoj snimci se vidjelo da je Osijekov igrač rukom zaustavio udarac, a to je sudački ekspert Mario Strahonja u emisiji ''Stadion'' i potvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U situaciji kad igrač klizećim startom pokušava zaustaviti udarac, ako ga lopta pogodi u gornju ruku koja je prilijepljena za tijelo to nije kažnjivo. No u ovom slučaju je jasno da ruka nije uz tijelo te je ovo morao biti kazneni udarac i opomena igraču Osijeka", rekao je Strahonja i dodao:

"No, s druge strane, udarac je bio vrlo jak, igrač je bio blizu i to je možda utjecalo na percepciju suca koja je mogla biti drukčija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo