STRAHONJA POTVRDIO DA JE HAJDUK OŠTEĆEN: / 'Ovo je morao biti kazneni udarac, ali...'

Image
Foto: AFP

Hajduk je izgubio od Osijeka, ali i suci su igrali ulogu u tom porazu

8.10.2018.
20:54
AFP
VOYO logo

U utakmici 10. kola Prve HNL Osijek je kao gost svladao Hajduk sa 2-0 (1-0). Strijelci za drugu pobjedu Osijeka u Splitu otkako je Prve HNL bili su Gabrijel Boban (36) i Mirko Marić (59).

Osijek je ovom pobjedom stigao na drugo mjesto sa 20 bodova, četiri manje od vodećeg Dinama, a jednim više od treće Lokomotive. Hajduk je sedmi sa 11 bodova, jednim manje od šestog Slavena Belupa, a jednim više od osmog Intera iz Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je trebao suditi penal

Kod rezultata 0:0 Mijo Caktaš je pucao s ruba šesnaesterca, a lopta je Osijekova igrača Pušića, koji je klizećim startom pokušao blokirati udarac, pogodila u ispruženu ruku. Na usporenoj snimci se vidjelo da je Osijekov igrač rukom zaustavio udarac, a to je sudački ekspert Mario Strahonja u emisiji ''Stadion'' i potvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U situaciji kad igrač klizećim startom pokušava zaustaviti udarac, ako ga lopta pogodi u gornju ruku koja je prilijepljena za tijelo to nije kažnjivo. No u ovom slučaju je jasno da ruka nije uz tijelo te je ovo morao biti kazneni udarac i opomena igraču Osijeka", rekao je Strahonja i dodao:

"No, s druge strane, udarac je bio vrlo jak, igrač je bio blizu i to je možda utjecalo na percepciju suca koja je mogla biti drukčija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo