hnl

NAKON SRAMOTE

RASIZAM ĆE CIBALIJINOG TRENERA SKUPO KOŠTATI: Kaznu koja se predviđa za ovakav primitivizam itekako će osjetiti

Teška kazna sprema se za kondicijskog trenera Cibalijine momčadi

Cibalijin kondicijski trener Hrvoje Bradašić ušao je u zapisnik utakmice zbog odvratnog i opetavanog vrijeđanja Dinamovog napadača Soudanija. Sportske novosti pišu da je sudac Strukan napisao, a delegat ogleda Jurina potvrdio navedeno te se sad očekuje potez disciplinskog suca Klakočera koji će se ravnati prema članku 88. Disciplinskog pravilnika Hrvatskog nogometnog saveza. Odnosi se on, među ostalime, na vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, regionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili svjetonazorskoj osnovi, a kazna za to itekako je osjetna.

Bradašića će tako ‘je*em ti mater crnu’ i ‘je*em ti mater klošarsku’ navodno koštati kazne u iznosu od najmanje 15 tisuća kuna, a zabranit će mu se i obavljanje funkcija u nogometu od tri do šest mjeseci.

DRAMA U VINKOVCIMA: Soudanija rasistički izvrijeđali, policija razdvajala igrače: ‘J…m ti majku crnu’ 

Krovne kuće osjetljive na rasizam

“Zaista se ne mogu sjetiti da je bilo koji nogometni radnik ili igrač u HNL-u kažnjen zbog rasizma. Uz dodatak da u Disciplinskom pravilniku prije nije bila predviđena ovako stroga kazna. FIFA i UEFA inzistiraju na tom poglavlju u pravilniku, na to su posebno osjetljivi”, kaže povjerenik HNL-a Josip Brezni, a isti izvor citira i bivšeg disciplinskog suca Sašu Pavličić-Bekića koji to potvrđuje:

“Da, ne mogu se sjetiti da je ikada došlo do takvog rasističkog ispada pojedinca, igrača ili nogometnog radnika. U moje vrijeme sigurno nije, ovo je prvi put da takvo nešto vidim. Da sam ikada takvo što dobio na stol, moja bi kazna sigurno bila rigorozna, najveća moguća.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr