POVRATNIK U MODRU MOMČAD DONOSI SIGURNOST: / S njim dolazi širina kadra potrebna za europsko proljeće

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Povratnik u momčad Dinama donijet će dodatnu širinu koja je Modrima potrebna pred dvije ključne utakmice

19.10.2018.
8:27
AFP
VOYO logo

Kada je doveden u Dinamo, Mario Šitum stigao je kao čovjek od povjerenja trenera Nenada Bjelice zbog bogatog iskustva zajedničkog rada u Speziji i Lechu, ali onda se dogodilo najgore. Prije nešto manje od tri mjeseca ozljedio se na utakmici s Rudešom i tek sada se vraća u momčad.

"Duga pauza, teško mi je bilo ovo razdoblje. Ni psihički ni fizički nije bilo ugodno, terapije, pregledi, utakmice koje gledaš s tribine. Ozljeda nije bila bezazlena, zato je dugo i trajalo, ali moram pohvaliti liječnike, fizioterapeute i sve u klubu, odradili su odličan posao. I sad sam opet dobro, sretan sam što sam opet na terenu", rekao je Mario Šitum u razgovoru za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lijep je osjećaj ponovno igrati, biti na travnjaku. Ništa me ne boli, mišići su izdržali i baš se veselim novim utakmicama. Vjerujte, bila je to ozljeda koja mi je najteže pala od svih ozljeda dosad. U Dinamu uvijek želim dati još 10, 15 posto više od maksimuma, trudim se dodatno i nije mi lako kad ne mogu biti s momčadi, nego sve to moram gledati s tribine.", dodao je zadovoljni Šitum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretni Šitum

Čini se da baš nema sreće s Dinamom, kad god je dosad dolazio u Maksimir dogodilo se nešto što bi mu usporilo karijeru.

"A tako ispada, ali znate kako se kaže, jak si koliko prepreka uspiješ preskočiti na putu do uspjeha. I koliko se puta podići nakon pada. Ja sigurno još nisam odustao, vjerujem da ću brzo biti pravi i onda se boriti za mjesto u momčadi. Naigrat ću se ja još u Dinamu, puno je utakmica i do kraja ove sezone, bit će prilike za sve.", rezervirano sumira situaciju krilni napadač Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika je konkurencija na krilima, pitanje je ima li mjesta za Šituma, ali poznato je da je polivalentan igrač pa bi se moglo dogoditi da zaigra i na nekoj od bočnih pozicija u obrani, gdje da je Bjelica nekoliko puta prije ozljede i koristio.

"Nisam sad još s trenerom razgovaro o tome, ali zna se da ja mogu pokriti četiri pozicije u momčadi, obje prednje i obje zadnje. I ne bih izdvajao nikoga od igrača, svi igraju dobro, svi su pokazali kvalitetu i konkurencija je izuzetna. Na meni je da se borim i izborim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je predvidio

"Sjećate se što sam pričao, sve sam predvidio. Ali, nisam ni mogao promašiti, jer već godinama radim sa šefom, znam što on traži, znam kako smo radili u Lechu ili Speziji, njegova filozofija mi je dobro poznata. On voli sjajne individualce i kvalitetne igrače, no u prvom mu je planu momčad, sve je podređeno zajedničkom cilju. Uspio je to već sad napraviti i u Dinamu, stvarno je atmosfera u svlačionici pozitivna, sve je idealno.", rekao je zadovoljno pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovog ljeta su se dogodile promjene na svim razinama, od Uprave do momčadi, došao je Bjelica i dodatno razbudio čitav klub, počeli su se vraćati navijači. Kažem, meni sve to nije iznenađenje, ja sam znao kako će Dinamo izgledati ove sezone. I sad sam siguran, Bjelica će u karijeri voditi i veće klubove od Dinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osigurati europsko proljeće

Čini se da u Dinamu cvatu ruže, rezultati su sjajni, zarada od transfera bila je pozamašna i financijska slika izgleda sve bolje, ali uvijek postoji strah od toga da se malo uspavaju.

"Mislim da se to sad neće dogoditi, da mi još nismo dosegnuli vrhunac. Šef jako dobro kontrolira formu igrača, rotira momčad, ponekad i kad pobijedimo nije sasvim zadovoljan, pazi da se ne opustimo i ne krenemo nizbrdo. U takvom ozračju svi žele biti još bolji, boriti se za poziciju, stalno idemo naprijed i naprijed. Zato vjerujem da ćemo biti još kvalitetniji i da nema straha da upadnemo u neki crni niz poraza ili loših igara.", siguran je u svoje riječi povratnik u momčad Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmici protiv Spartaka koje slijede ključne su za Dinamov europski put, dobar rezultat u te dvije utakmice osigurao bi Dinamu proljeće u Europi.

"Sigurno su ključne i mi ćemo se svi tako i pripremati. Imamo priliku već u tih 180 minuta, uz povoljne rezultate s drugih terena, riješiti sve dvojbe i osigurati europsko proljeće, moramo to svakako iskoristiti.", zaključio je Šitum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo