Čeka se potvrda

HALILOVIĆ NA PRAGU TRANSFERA: ‘Alen me ispitivao o klubu, svidjelo mu se sve što sam mu rekao’

Hrvatski nogometaš Alen Halilović na pragu je prelaska u redove njemačkog HSV-a, a uoči potpisa ugovora, savjet je zatražio i od bivšeg suigrača iz reprezentacije.

Halilović (20) će nakon dvije godine napustiti Barcelonu u kojoj nije dočekao pravu priliku. U prvoj je sezoni igrao za B momčad u drugoj ligi, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona. Zbog jake konkurencije u momčadi, katalonski je klub odlučio prodati nekadašnjeg dinamovca, ali ostavio je i otvorena vrata za njegov povratak.

Barcelona ga može vratiti

Katalonski Sport je objavio da će HSV platiti pet milijuna eura odštete, a Barcelona će dobiti priliku vratiti hrvatskog nogometaša u svoje redove u iduće dvije godine. Ako se za to odluči idućeg ljeta, platit će deset milijuna eura, a ako ga poželi otkupiti za dvije godine, koštat će je 12,5 milijuna eura.

Njemački Bild piše, pak, kako se Halilović raspitivao o HSV-u kod Ivice Olića (36) koji je u dva navrata bio član hamburškog kluba. Ugovor je hrvatskom veteranu istekao na kraju prošle sezone i sada razmatra ponude za nastavak karijere.

‘Pomoći će HSV-u’

“Iznimno cijenim Alena. Dobar je dečko, jako dobro se razvijao. Pratio sam ga posljednjih godina i mogu reći da će pomoći HSV-u. Može igrati na svim ofenzivnim pozicijama i jak je u situacijama jedan na jedan”, prenosi Olićeve riječi Bild.

“Alen se raspitivao o HSV-u, htio je saznati puno informacija od mene. Svidjelo mu se sve što sam mu rekao i o klubu i o gradu. Odradio je dobru sezonu na posudbi u Sportingu i sada želi napraviti sljedeći korak u karijeri”, dodao je Olić.

Povratak na Net.hr