hnl

DERBI NA DERBI NA DERBI

HAJDUKU SLIJEDI PAKLENI RITAM: Splitska momčad pred sobom ima tri derbija, evo što kaže trener Kopić

Nedavno ustoličeni Hajdukov trener Željko Kopić startao je 3-1 pobjedom na novoj poziciji. Utakmica je to koju je splitski prvoligaš odigrao kod Istre 1961, kluba koji živi teške trenutke i čija je budućnost vrlo neizvjesna, a sad su pred drugoplasiranom momčadi Prve HNL i njenim novim trenerom puno teži ispiti.

Svaki od njih bit će derbi jer kalendar Hajduka kazuje da već u subotu na Poljud stiže Osijek s kojim je splitska momčad bodovno poravnata, potom će protiv istog suparnika odigrati utakmicu Kupa, a potom i gostovati kod Rijeke. Kopić je bio spreman govoriti samo o prvoj sljedećoj utakmici.

“Radili smo na taktičkim obrascima na kojima inzistiramo. Situacija i energija u svlačionici je dobra, igrači su svjesni svega što nas očekuje. Pred nama je zahtjevan protivnik koji ima kvalitetne pojedince, dobro smo se pripremili i u pozitivnom ozračju, što se tiče stanja u ekipi, dočekujemo sutrašnju utakmicu”, najavljuje Kopić prvi od tri teška susreta i okreće se podrobnijoj analizi Osijeka:

“Osijek je već neko vrijeme strukturirana momčad, koja ima kontinuitet vođenja i jasnu ideju profila igrača koje su htjeli dovesti. Posloženi su tako da se mogu već u ljeto suprotstaviti velikim protivnicima u Europi, i nije ni čudno da dobro izgledaju u ogledima protiv jakih ekupa. Dobro se osjećaju u dobroj strukturi, preko tranzicija rade probleme, imaju kvalitetne igrače koji im to omogućavaju.”

Ono što bi za Hajduk trebalo biti iznimno važno jest pripremljenost igrača. Kopić i njegova ekipa imat će tu dosta posla ako se zna da splitska momčad često pada u drugom dijelu utakmice.

POJAČANJE U HAJDUKU: Splitski prvoligaš doveo stručnjaka koji je zanat pekao u slavnoj Romi

“Već sam rekao da smo s više aspekata analizirali veliki broj primljenih golova u drugom dijelu utakmica. Tu je prisutan psihološki dio, taj mentalni dio, ali i taktičke varijante u datom trenutku utakmice, kao i kondicijska komponenta. Nisam pristalica da previše odvajam jedno od drugoga. Analizirao smo način na koji smo igrali u Puli sa sva tri aspekta, s aspekta nogu, aspekta pluća i aspekta glave. Bitno su sve tri komponentne, a kroz trenažni proces nastojat ćemo utjecati na svaku od tih komponenti. Što se tiče kondicijskog trenera dogovorili smo kompletnu analizi postojećeg stanja na individualnoj i momčadskoj razini, da se komparira učinak svakog pojedinca kroz veći broj treninga i utakmica. Budući da gospodin Febbrari ima uvid u mnogo slične podatke iz talijanske lige, želimo te podatke usporediti sa top-razinom i imamo kompletnu anamnezu. Nisam pristalica ‘odokativnih’ varijanti, dobro smo trčali ili nismo dobro trčali jer je to varljivo. S nama je i Ivo Katušić koji je došao sudjelovati u individualnom radu s igračima, svi skupa imaju zadatak da iskopaju iz najveće dubine sve podatke, da ih stave na stol, kako bi odredili smjer kojim treba dalje ići”, poručio je Hajdukov trener.

Povratak na Net.hr