hnl

Epilog dugopoljskog skandala: Ovakvoj se kazni u Hajduku nisu nadali

Disciplinski sudac Prve HNL Krešimir Vlajčević oštro je kaznio Hajduk zbog divljanja njegovih navijača na utakmici protiv Rijeke igranoj prošle nedjelje.

Splitski je klub kažnjen igranjem dviju domaćih utakmica pred praznim tribinama, dok Rijeka mora platiti 15.000 kuna. Pomoćni trener Hajduka Jurica Vučko, koji je na utakmici obavljao funkciju predstavnika kluba, kažnjen je zabranom obavljanja bilo koje funkcije na šest prvenstvenih ili kup utakmica. Rok za žalbe iznosi osam dana.

Podsjetimo, utakmica 11. prvenstvenog kola, završena neodlučenim rezultatom 1:1, igrana je u Dugopolju zbog mijenjanja travnjaka na Poljudu. Huligani iz redova Hajdukovih navijača pritom su potrgali oko 150 stolica koje su potom, uz još čitav niz predmeta, bacali na travnjak. Nekoliko je osoba ozlijeđeno, a iz Dugopolja su najavili da će od Hajduka tražiti naknadu materijalne štete.

//www.youtube.com/embed/O4IZwxHpVR0

Dodajmo da spomenuta kazna Hajduku znači da će momčad Igora Tudora biti bez podrške navijača u utakmicama protiv Lokomotive i Osijeka, 25. listopada, odnosno 8. studenog.

Povratak na Net.hr