REAKCIJE NAKON DERBIJA

HAJDUKOVCI ŽALE ZA PROPUŠTENIM PRILIKAMA: ‘Sve se poklopilo, morali smo bolje reagirati’

Niz od pet vezanih pobjeda Hajdukovih nogometaša prekinut je u suboti na Rujevici gdje je vodeća momčad hrvatskog prvenstva slavila 2-0 pobjedu. Strijelci za Rijekino slavlje bili su Maleš i Gavranović.

Kapitulirao je pritom dvaput Dante Stipica koji se kroz utakmicu istaknuo i s nekoliko dobrih reakcija. Kod Rijekinih golova, kaže, a prenose Sportske novosti, nije ništa mogao.

“Tužan sam. Izgubili smo utakmicu. Nemam što posebno reći. To su takve prigode”, na brzinu je sažeo ogled, a onda ga malo podrobnije analizirao.

RIJEKA NASTAVILA SANJATI: Šampionskom izvedbom Kekova momčad svladala Hajduk i napravila novi korak prema naslovu

‘Moglo je bolje’

Krenuo je s prvim primljenim golom:

“Sve se poklopilo, od toga da se sve odvilo na brzinu, i to iz auta kojega smo morali bolje braniti, do šuta Maleša i neulaska u blok naših igrača, da mu zasmetaju. Morali smo se postaviti bolje u toj situaciji. Poslije smo imali kvalitetnih šansi da napravimo nešto više. Digli smo se nakon početka…”

Potom je dodao:

“Moglo je bolje, jer imali smo i mi kvalitetne šanse da ih iznenadimo. Nismo uspjeli. Stvarno mi je žao zbog toga i naših navijača. Falio mi je huk naših navijača. Moramo nalaziti rješenja bez ikakvih izlika i najbolje se odužiti u idućim utakmicama. Nastavit ćemo osvajati bodove, to mogu poručiti.”

EVO ZAŠTO JE TORCIDA BOJKOTIRALA DERBI: ‘Prema nama se odnose kao prema stoci’

DVA MATA ZA TRI BODA U JADRANSKOM DERBIJU: Pogledajte golove kojima je Rijeka bacila Hajduk na koljena

“Mi smo ovaj put stali ofenzivnije protiv Rijeke, ovdje smo došli igrati, nismo se došli braniti. Željeli smo baš igrati, a ne samo se braniti. Dvije greške su nam se osvetile, igrači su se poklizli, a Rijeka je to iskoristila. Da smo kasnije zabili gol, a mogli smo, sigurno bi utakmica dobila drugačiji tijek. Mi smo imali neke svoje situacije i šanse da im zabijemo gol. Popravili smo se nakon početka i grešaka. Nismo iskoristili šanse, a mogli smo utakmicu vratiti u neizvjesnost. Što je, tu je, čeka nas sljedeća utakmica da osvojimo bodove”, prokomentirao je Nikola Vlašić.

Još tri utakmice

U Rijekinoj svlačionici, očekivano, atmosfera je bila puno bolja, no i dalje su igrači Matjaža Keka na oprezu.

“Znali smo da nas čeka teška utakmica i da moramo pružiti maksimum želimo li doći do pobjede. Mi smo jednostavno bili bolji, osobito u prvom dijelu. U drugom su oni preuzeli inicijativu, ali u konačnici uspjeli smo zadržati kontrolu i ostvariti važnu pobjedu. Korak smo bliže naslovu, ali tu su još tri utakmice, prva sa Slaven Belupom i moramo samo nastaviti igrati ovako”, poručio je Leonard Zuta.

Povratak na Net.hr