NAKON SOUDANIJEVA POMILOVANJA

HAJDUKOVCI KIPTE OD BIJESA: ‘Tražimo hitan sastanak, nećemo odustati dok ne prestane ovaj teatar apsurda’

Iz Hajduka je stigla oštra reakcija na odluku Komisije za žalbe HNS-a koja je u petak poništila kaznu Dinamovom nogometašu El Arabiju Hilelu Soudaniju.

Disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić suspendirao je Soudanija na jednu utakmicu zbog nasilnog ponašanja u dvoboju protiv Lokomotive, ali Komisija za žalbe je u petak poništila njegovu odluku pa će Alžirac moći igrati u subotnjem derbiju protiv Hajduka. Soudani je u dvoboju protiv Lokomotive nogom udario suparničkog igrača Luku Capana izvan borbe za loptu, ali sudac Tihomir Pejin mu nije pokazao ni žuti ni crveni karton.

NEVIĐENA LAKRDIJA: Slavlje u Maksimiru, prihvaćena Dinamova žalba! Soudani može igrati protiv Hajduka

HNS POKUŠAO OBJASNITI ZAŠTO JE PONIŠTENA KAZNA SOUDANIJU: ‘Grubo je narušena autonomija suca’

‘Neodrživo stanje u hrvatskom nogometu’

“Nakon današnje, nažalost, očekivane odluke Komisije za žalbu u ‘slučaju Soudani’, HNK Hajduk je poslao dopis HNS-u i svim klubovima Prve HNL sa zahtjevom za hitnim sastanku na kojem će se konačno raspraviti ovo neodrživo stanje u hrvatskom nogometu. Imamo spremne zahtjeve od kojih nećemo odustati, dok se ovaj teatar apsurda ne prekine. Apeliram i na ostale klubove da se priključe ovoj inicijativi jer ovo nije prvi put da su naknadna pamet, upitne odluke i maćehinski odnos naštetili hrvatskom nogometu”, prenosi Hajdukova stranica izjavu predsjednika kluba Ivana Kosa.

Divljački Soudanijev start na suparnikaFoto: Screenshot

Hajduk nije odlučio prijaviti Soudanija disciplinskom sucu iako je izravno zainteresiran jer je sljedeći Dinamov suparnik. Čekali su Splićani da netko drugi pošalje prijavu, ali zato nisu čekali s reakcijom nakon poništenja kazne.

“Od hrvatske samostalnosti Komisija za žalbe nije se sastala ovako brzo te je očito da je u “slučaju Soudani” napravljen još jedan opasan presedan u nizu koji potvrđuje ružnu sliku o općem stanju u hrvatskom nogometu. Podsjećamo kako je navedeni igrač Dinama naknadno bio kažnjen od disciplinskog suca Prve HNL Saše Pavličića Bekića nakon što ga je sudac utakmice Dinamo – Lokomotiva Tihomir Pejin propustio kazniti isključenjem zbog udaranja protivničkog igrača. Poništavanjem i te naknadne odluke ispisano je još jedno poglavlje u nizu štetnih odluka po hrvatski nogomet”, stoji u Hajdukovom priopćenju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr