hnl

'Mamić je zatrovao nogomet i uništio kult reprezentacije'

Predsjednik splitskog Hajduka Marin Brbić izašao je pred novinare na zakazanoj presici i komentirao događaje oko subotnjeg neodigranog derbija protiv Dinama u Maksimiru. Kao glavnog krivca za neigranje uperio je prstom upravo prema Dinamu.

“Izuzetno smo ponosni na ono što se jučer dogodilo. Presudila je njihova želja da igraju u ‘maksimirskim uvetima’, tj. pred praznim stadionom. Mi osuđujemo svaku vrstu huliganizma, ali ono što se jučer dogodilo nije imalo veze s tim. Nije bilo niti jednog incidenta i na to smo ponosni”, prenosi Brbićeve riječi RTL.

“Ovo nije sukob Dinama i Hajduka, sjevera i juga. Ovo je sukob koncepcija. S jedne strane narodni klub, kako oni kažu ulica, i privatnog kluba koji vode neke gazde”, dodao je Hajdukov predsjednik, koji je odbacio mogućnost istupanja iz prvog razreda hrvatskog nogometa.

Na presici su se pojavile i predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak, član Nadzornog odbora Nikola Koceić Bilan i predsjednik Skupštine Visko Radovani.

“A gdje je Šuker u posljednje vrijeme? Zar nema potrebu, obavezu javiti se i reći ljudima što se događa. Nije bitna samo Torcida ovdje. Sinoć je osam tisuća ljudi, djece, staraca došlo podržati Hajduk jer vide gdje HNS vodi hrvatski nogomet”, komentirala je Ramljak.

//www.youtube.com/embed/913yMQTivHU

Koceić Bilan je otvoreno prozvao čelnog čovjeka zagrebačkog kluba Zdravka Mamića:

“Ishodište svih problema je Mamić. On je zatrovao hrvatski nogomet i uništio kult reprezentacije. Svako malo iz maksimirske tvornice laži izlaze s uvredama, klevetama i neistinama. Naš stav je da ih ne komentiramo, nećemo se spuštati na tu razinu, a sve te izjave ni javnost ne shvaća ozbiljno. Međutim, jedna laž, da ulica vodi ovaj klub, se permanentno gura.”

“Od nas pet u N.O. tu su dva sveučilišna profesora, odvjetnik, uspješni manager, inžinjer… A te uvrede dolaze od čovjeka koji je bez kompetencija, direktno s ulice i bez škole zavladao hrvatskim nogometom. Ishodište svih problema u hrvatskom nogometu je Zdravko Mamić. Postoji i Davor Šuker, ali i on je instaliran, on je marioneta u rukama stvarnog gazde hrvatskog nogometa”, dodao je Koceić Bilan.

Podsjećamo, Hajdukovi igrači odbili su odigrati utakmicu protiv Dinama solidariziravši se sa svojim navijačima, nakon što su iz Maksimira zabranili ulaz pedesetorici onih koji se nalaze na njihovoj crnoj listi. Torcida je takav potez burno pozdravila dočekavši igrače na Poljudu po povratku u Split.

Očekuje se da utakmica bude registirana rezultatom 3:0 za Dinamo, a očekuju se i disciplinske kazne.

Povratak na Net.hr