AMBICIOZAN PLAN

HAJDUK PREDSTAVIO VELIKI PROJEKT: Na Poljudu žele pomični travnjak kakav ima Schalke!

Predsjednik Uprave Hajduka Ivan Kos prezentirao je danas viziju kako bi Poljud trebao izgledati u budućnosti.

CARRILLU JE DOSTA NEDISCIPLINE: Said izbačen iz momčadi i ne konkurira za utakmicu protiv Dinama!

Poljud je izgrađen 1979. godine i tada je bio jedan od najljepših stadiona u Europi, ali od tada u njega nije ništa uloženo. Kako je sam Kos rekao, u vrijeme njegovog mandata koji traje godinu i pol, u stadion je uloženo 10 milijuna kuna kojima su se sredili sva tri travnjaka, svlačionice i ostala potrebna infrastruktura.

No odlučili su u Hajduku krenuti i dalje i osim dva pomoćna terena koja bi se trebala izgraditi na prostoru parkinga na južnoj strani Poljuda (vrijednost kompletne investicije je oko 6 milijuna kuna), stadion bi u budućnosti trebao biti pretvoren u arenu na kojoj bi se redovito mogli održavati koncerti.

Rješenje pitanja nacionalnog kampa?

“Nakon izgradnje pomoćnih terena krećemo u drugu fazu, koja obuhvaća izgradnju kampa.  Tražimo prostor od 120 – 150.000 kvadrata, računamo da bi taj projekt bio vrijedan oko 75 milijuna kuna. Razmišljamo dugoročno i šire, zašto to ne bi bio i ‘nacionalni kamp’, zar nije logično da on bude ovdje, gdje je puno bolja klima, nego na kontinentu. Nadamo se da će nakon promjena u Savezu i oni početi normalno razmišljati o ovoj temi”, rekao je Kos na predstavljanju projekta.

Pomični travnjak koji je želja čelništva Hajduka, primjerice, ima Veltins-Arena u Gelsenkirchenu na kojoj domaće utakmice igra bundesligaš Schalke.

“Svjedoci smo koliko imamo problema nakon Ultre, te koliko je neiskorištenih prostora na stadionu. Moramo riješiti problem izmještanja travnjaka tako da se između dvije utakmice može organizirati koncert ili neko drugo veće događanje na stadionu, a to bi otvorilo novi prostor za otvaranje sadržaja ispod istočne tribine, poput restorana, kafića, prodavaonica… To je kapitalan projekt koji će stajati više od 100 milijuna kuna”, izjavio je Ivan Kos.

 

Povratak na Net.hr