Hajduk pobijedio prekrasnim golom Vukušića

U gotovo nemogućim uvjetima za igru, Hajduk je na Poljudu u prvoj utakmici četvrtfinala kupa pobijedio Zagreb s minimalnih 1:0.

23.11.2011.
20:49
VOYO logo

Uvjeti na rubu regularnosti koji su dočekali splitske i zagrebačke nogometaše na Poljudu odmah su dali naslutiti kako ćemo teško gledati pravi nogomet. I tako je i bilo.

Jaka kiša i natopljen travnjak stvorili su ogromnu kaljužu u kojoj su se igrači Hajduka i Zagreba jako teško snalazili. No, srećom za domaćine, jednu od rijetkih prilika na ovom susretu iskoristio je Ante Vukušić koji je Bijelima, a posebno treneru Balakovu kupio mir barem na nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarski stručnjak, kako je i najavio, susret je započeo s dva juniora u početnom sastavu, Barišićem kao stoperom i Radoševićem u sredini terena. Priliku od početka dobili su i Nikola Sarić i Drago Gabrić.

U prvom dijelu svega nekoliko povezanih akcija stvorili su domaći nogometaši. Tomasov je u 7. minuti pronašao Vukušića koji izlazi sam pred vratarem Vidakovićem, no upropastio je izglednu priliku spetljavši se u blatu, u ključnom trenutku. Dvije minute poslije zapucao je Anas Sharbini, no njegov traljavi udarac završio je pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što smo još vidjeli u prvom dijelu, pokušaj je Drage Gabrića iz daljine, no ni njegov udarac nije pronašao put u mrežu. Od gostiju gotovo ništa u prvih 45 minuta.

U drugom dijelu, Hajduk je konačno došao do vodstva, Vukušić je prihvatio jednu dugu loptu na 20-tak metara, namjestio se, i preciznim i odmjerenim udarcem pogodio nebranjeni dio Vidakovićeve mreže. Bio je to fantastičan potez Bijelog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesnici su se probudili 15 minuta prije kraja kada su čak tri puta ozbiljno zaprijetili Subašiću, dva je puta udarac oprobao Šovšić, a potom i Medić, no splitski vratar nije se dao iznenaditi. Kiša je u tom trenutku još pojačala, a Hajduk je u teškim, gotovo neregularnim uvjetima, uspio sačuvati zlata vrijednu minimalnu prednost s kojom će u Kranjčevićevoj ulici pokušati domoći polufinala hrvatskog nogometnog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo