Hajduk osvojio Sultan kup i dobio nagradu od 5000 eura

Hajduk je zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca osvojio Sultan kup u turskom Beleku te se kući vraća bogatiji za 5000 eura.

5.2.2012.
22:02
VOYO logo

Hajduk je u finalu, nakon 2:2 (2:1) u regularnom dijelu, boljim izvođenjem jedanaesteraca s ukupnih 8:7 (isto kao i protiv Vasluia u polufinalu) svladao bugarski Lokomotiv iz Plovdiva. S bijele točke bili su precizni Vuković, Neretljak, Lendrić, Andrijašević, Kukoč i Lima, a Blažević je obranio udarac Joševa. Početak je bio kao iz snova za Splićane. Ozobić je u 2. minuti dugom loptom pronašao Vukušića, koji je pobjegao obrani Lokomotive. Bugarski vratar pokušao ga je srušiti van šesnaesterca, ali Vukušić je ostao na nogama, no vratar se nije dao, lovio ga je, sustigao i srušio unutar kaznenog prostora. Najstrožu kaznu smireno je realizirao sam Vukušić. Inače, Balakov je na travnjak poslao svoju gotovo idealnu postavu. Nedostajao je tek Maloča, koji će biti desni stoper kad se oporavi od ozljede koljena. Ipak, dobar ulaz u utakmicu nije Hajduku dao dodatna krila. Lokomotiv, šesta momčad bugarske lige, gospodarila je terenom, a dvije opasne situacije osujetio je Blažević.

S druge strane u 22. minuti udarcem iz daljine zaprijetio je Vukušić. Zasluženo izjednačenje stiglo je u 26. minuti. Terensku nadmoć Lokomotiv je okrunio pogotkom Lazarova iz slobodnog udarca s osamnaest metara. To kao da je razljutilo Bile pa je u 32. minuti bljesnuo Anas Sharbini koji je povukao loptu po lijevoj strani, odigrao povratnu za natrčalog Ozobića čiji je udarac nakratko, baš do raspoloženog Vukušića, odbio bugarski vratar. Prvom strijelcu Hajduka nije bilo teško zatresti mrežu za 2:1 za Hajduk. Lokomotiv je poravnao u 55. minuti, a pogodak za 2:2 opet je pao iz prekida. Valerij Georgijev se poslije kornera ugurao iza leđa Jamesu i bez teškoća svladao Blaževića. Bili se, iako je bilo nekih kombinacija da zbog vremenskih neprilika u Hrvatskoj ostanu još dva dana u Turskoj, u ponedjeljak predvečer vraćaju u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo