NASTAVAK RATA

HAJDUK OBJAVIO ODLUKU KOJU SU SVI ČEKALI: ‘Od HNS-a je besmisleno očekivati poteze u interesu nogometa’

Iz Hajduka su u četvrtak ujutro obavijestili javnost kako se neće žaliti na kaznu koju im je izrekao disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić-Bekić.

Pavličić-Bekić je zbog opetovanog korištenja pirotehničkih sredstava i uvredljivih povika kaznio Hajduk odigravanjem prve sljedeće prvenstvene ili kup utakmice (nakon konačnosti odluke) bez prisutnosti gledatelja na sjevernoj tribini Poljudu i novčanom kaznom u iznosu od 30.000 kuna. Prvu iduću domaću utakmicu Splićani igraju ovaj vikend protiv Intera, ali da se nisu izjasnili hoće li se žaliti, čekalo bi se da prođe žalbeni rok od osam dana. Izvršenje kazne bi se odgodilo, pa bi u tom slučaju Hajduk pred praznom sjevernom tribinom igrao u najvećem derbiju hrvatskog nogometa, 17.prosinca protiv Dinama.

PRAZAN SJEVER PROTIV DINAMA?! Hajdukova kazna bi mogla biti puno gora nego što se mislilo!

U SPLITU BIJESNI I NA PREMIJERA PLENKOVIĆA: ‘HNS uz njegovu podršku nastavlja iživljavanje na navijačima Hajduka’

‘Očite namjere’

Kako bi izbjegli takav scenarij, s Poljuda su u četvrtak priopćili kako se odriču prava na žalbu. Samim time je jasno da će sjeverna tribina, na kojoj su smješteni najvatreniji navijači, biti zatvorena ove nedjelje protiv Zaprešićana.

“Ovakav HNS je više puta dokazao da ne treba očekivati pravičnost niti dobronamjernost ijedne od njihovih institucija. Dok isti nekažnjeno ne provode zakone Republike Hrvatske, besmisleno je očekivati odluke koje idu u interesu hrvatskog nogometa. Svjesni smo da je cilj kazne zatvaranje dijela tribine ili cijelog stadiona za utakmicu protiv Dinama, kako bi se još jednom poslala poruka navijačima da su u njihovoj viziji nogometa nepoželjni, ne vodeći računa o organizacijskim i sigurnosnim aspektima takve odluke. S obzirom na očite namjere i činjenicu da su sve naše žalbe od istih odbijene, odustajemo od žalbe”, stoji u priopćenju splitskog kluba.

“Hajduk je otvoren za suradnju sa svima koji žele dobro hrvatskom nogometu i koji se žele baviti rješavanjem uzroka problema. Naš cilj je pravedan i zdrav nogomet, jednakost za sve klubove i puni stadioni. Ovo vodstvo HNS-a to ne želi niti može postići”, zaključak je Hajduka.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr