VIDEO: / Splićani u deliriju! Kup putuje u Split!

Hajduk je nakon tri sušne godine stigao do hrvatskog Kupa! Nakon 2:1 u Splitu, Bijeli su u Zagrebu obranili prednost. U lijepoj nogometnoj predstavi Lokomotiva i Hajduk odigrali su 3:3.

22.5.2013.
9:01
VOYO logo

Dekor na finalu Kupa bio je – splitski, većina od 12.000 navijača navijala je za goste. No, oni su protrnuli u 8. minuti. Brza akcija Lokosa rezultirala je golom Šituma. S tim rezultatom Lokomotiva bi došla do povijesnog trofeja, ali domaćini su u preostalom dijelu utakmice pokazali premalo.

Hajduk je stiskao većinu prvog poluvremena, a nagrada za trud stigla je u 45. minuti. Slobodan udarac s 18 metara u mrežu je pospremio Ivan Vuković, a kumovao je vratar Lokomotive Dominik Picak, koji je bio na lopti, ali mu je izmigoljila u mrežu. Početkom nastavka - novi šok za domaće. Brza akcija Hajduka i novi gol. Maglica je uposlio Sušića, a on zabio za 1:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S golom Splićani su se povukli, a tračak nade Lokomotivi donio je Kramarić golom u 70. minuti. No, kako je nada stigla, još je brže otišla. Dvije minute kasnije pogreška obrane Lokosa izbacila je Stojanovića u izglednu šansu, a on s ruba 16-erca precizno pucao i bacio Torcidu u delirij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo je premalo vremena, a nisu niti Zagrepčani imali snage i znanja za ogroman preokret. Uspjeli su samo golom Bručića zabiti za konačnih 3:3.

"Čekali smo dugo ovaj trofej. Ovaj trofej smo i zaslužili, teško smo radili, hvala svima koji su nas došli podržati. Svima nama Europa mnogo znači, Hajduk bez nje ne može živjeti. Ja sam trenutačno najsretniji čovjek na svijetu", poručio je Hajdukov kapetan Mario Maloča. Podsjetimo, pobjedom u Kupu Hajduk je osigurao nastup u kvalifikacijama Europske ligi, dok je Lokomotiva to već osigurala kroz domaću ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo