hnl

Hajducka misija obitelji Vlasic: 'Moramo napraviti rekordan transfer'

Nakon sto je u medije procurila prica kako se Inter ozbiljno zanima za 17-godisnjeg talentiranog hajdukovca Nikolu Vlasica, javio se i njegov otac Josko Vlasic, i porucio: ‘Ne, nema govora da bi Nikola ove zime preselio u Inter.

Inter ga zeli, Hajduk ga ne da. Ili, bolje receno, njegov otac ga ne da. Nikola Vlasic je svojim ovosezonskim igrama u dresu Hajduka privukao zanimanje talijanskog diva Intera. Prema informacijama iz Italije, Inter je za Vlasica spreman ponuditi milijun i pol eura. Malo, ako se uzme u obzir o kakvom se talentu radi. Hajduk se jos nije sluzbeno oglasio po tom pitanju, vjerojatno niti nece, ali zato je njegov otac, Josko Vlasic, otac trofejne hrvatske atleticarke Blanke.

“Ne, nema govora da bi Nikola ove zime preselio u Inter. Nije samo Inter u pitanju, generalni je stav da nema price o odlasku”, kazao je otac Josko, pisu Sportske.

//www.youtube.com/embed/IQn4ECPHttU

Zasto?

“Znate zasto, zato sto je HNL odlicna liga za mladog igraca. S 10 klubova dobilo se na zanimljivosti, svaka je utakmica neizvjesna i ne vidim zasto bi Nikola iz Hajduka otisao u neki klub gdje bi vjerojatno krenuo od B-momcadi, igrao neku nizu ligu. Ne, to nema smisla. U Hajduku ima sve uvjete za pravilan razvoj, a uz to je i kod kuce. Da, to je jako bitno u ovim, kako ih ja nazivam, formativnim godinama. U godinama kada se Nikola razvija kao igrac, ali i covjek”, objasnjava Josko Vlasic.

Znaci sve je jasno. Nikola ostaje u Hajduku, i tekucu sezonu ce zavrsiti na Poljudu.

“Plan je biti u Hajduku do ljeta 2016. godine. Da, tog ljeta je Europsko prvenstvo u Francuskoj. Nakon EP-a bi trebala uslijediti prodaja s cijenom koja bi trebala premasiti dosadasnji rekordni iznos transfera u Hajduku”, kaze Josko.

Rekord drzi Nikola Kalinic koji je u ljeto 2009. iz Hajduka presao u Blackburn za 7 milijuna eura.

“Ako ne uspijemo napraviti rekordni transfer, to ce biti neuspjeh za sve nas. Pogotovo za Hajduk”.

Povratak na Net.hr