GUARDIOLA POMEO POD S UEFOM ZBOG NOVE LIGE PRVAKA: / 'Déjà-vu. Uvijek ista priča. Mi se zalažemo za jedno, a oni nam to naprave'

Image

Katalonac je dosta kritičan zbog povećanja boja utakmica

23.4.2021.
15:06
VOYO logo

Uefa je ovog tjedna najavila veliku reformu Lige prvaka te je predstavila redizajn tog natjecanja koji će nastupiti od sezone 2024./25. Prema tome, broj sudionika trebao bi se povećati s 32 na 36 momčadi, a bit će dva wild carda rezervirana za momčadi s visokim Uefinim koeficijentom.

Image
UEFA JE MORALA MIJENJATI LIGU PRVAKA KAKO BI SPRIJEČILA NASTANAK SUPERLIGE: /

Evo kako su se dodvorili velikim klubovima

Image
UEFA JE MORALA MIJENJATI LIGU PRVAKA KAKO BI SPRIJEČILA NASTANAK SUPERLIGE: /

Evo kako su se dodvorili velikim klubovima

Promjena je da će se od 2024. godine utakmice ovog natjecanja, osim utorkom i srijedom, igrati i četvrtkom. U prvoj fazi igrat će se 18 utakmica dnevno umjesto dosadašnjih 16, a ukupno će se odigrati 180 utakmica umjesto 96, koliko se sad igra. U trenutnom formatu ukupno se u Ligi prvaka odigra 125 utakmica, a u novom će se odigrati 225 (180 u prvoj fazi, 16 play-offa i 29 u nokaut-fazi). Da biste osvojili Ligu prvaka, morat ćete odigrati barem 17 utakmica, a možda i 19. Dosad ste morali odigrati 13 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka će momčad odigrati 10 utakmica u novom formatu, odigravši pet kod kuće i pet u gostima, protiv protivnika različite snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na to povećanje broja utakmice reagirao je trener Manchester Cityja Pep Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Deja vu! Uvijek ista priča. Treneri i igrači žele kvalitetniji nogomet, a nogometni svijet želi kvantitetu. Što reći. Možemo ovdje o tome govoriti, ali ne možemo ništa napraviti. Možda da zatražimo od Uefe i Fife da produže godinu, da umjesto 365 dana ima 400. Možda oni mogu pronaći rješenje za to. Tako da iskreno ne znam", poručio je Guardiola. On je sredinom tjedna, inače, bio kritičan prema sada propaloj Superligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sport nije sport kada ne postoji poveznica između uloženog truda i nagrade. To nije sport kada vam je uspjeh zagarantiran, to nije sport kada nije važno jeste li izgubili. Nije fer da se neki klub bori kako bi došao do vrha, a onda sazna kako se ne može kvalificirati u elitu jer je ona već zagarantirana za neke", rekao je Guardiola pazeći kako ne bi kritizirao svoj klub.

"Ako me pitate po kojem su kriteriju birani klubovi koji će sudjelovati - ne znam. Za pokretanje Superlige sam saznao tek nekoliko sati prije objave, ali još uvijek ne znam detalje, kada ću ih znati onda ću vam reći što mislim. Volio bih kada bi predsjednik odbora koji stoji iza ovog projekta objavio svijetu razloge zašto bi neki klubovi igrali, a ostali ne bi. Zašto Ajax, koji je osvojio četiri ili pet Liga prvaka, nije među ovim klubovima. Pokretači Superlige imaju obavezu i dužnost razjasniti sva pitanja što prije", kazao je Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo