GUARDIOLA KREĆE U VELIKU ČISTKU: / Slavni trener tjera čak 18 igrača iz Manchester Cityja!

Image
Foto: AFP, VALERY HACHE
Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

Nakon što je prvi put u trenerskoj karijeri ispao već u osmini finala Lige prvaka Pep Guardiola je odlučio da je vrijeme za zaokret.

16.3.2017.
14:09
AFP, VALERY HACHE
VOYO logo

Trener Manchester Cityja spreman je potjerati iz kluba čak 18 igrača i u potpunosti obnoviti momčad za sljedeću sezonu, piše Guardian. U Premier ligi Guardiolina momčad zaostaje čak deset bodova za Chelseajem, a u osmini finala Lige prvaka je ispala od Monaca i 46-godišnji stručnjak je shvatio da mora napraviti promjene. I to prilično velike.

Image
BIJES KAKAV JOŠ NISTE VIDJELI: /

Nevjerojatna je bila Guardiolina reakcija nakon što je shvatio da ispada iz Lige prvaka

Toure, Nasri, Hart...

Bogati gazde kluba obećali su mu oko 200 milijuna eura za pojačanja na ljeto, ali podjednako će zanimljivo biti vidjeti i tko će sve napustiti Etihad. Sedmorici igrača na kraju sezone istječe ugovor i gotovo je sigurno da ga neće produljiti. To su Yaya Toure, Gaël Clichy, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Jesus Navas, Bacary Sagna i mladi stoper Tosin Adarabioyo. Petorici igrača koji su trenutno na posudbi također će biti pokazan izlaz, to su Joe Hart, Eliaquim Mangala, Samir Nasri, Wilfried Bony i Jason Denayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, dres Manchester Cityja sljedeće sezone vjerojatno neće nositi ni vječno ozlijeđeni Vincent Kompany, neuvjerljivi Aleksandar Kolarov te trojac koji je u drugom planu kod Guardiole - Fabian Delph, Fernando i Kelechi Iheanacho. Najveća zvijezda koja bi na ljeto mogla odletjeti s Etihada ipak je - Sergio Agüero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agüero mu nikad nije 'sjeo'

Kad su napadači u pitanju, Guardiola je uvijek imao posebne kriterije. Nije volio ni Zlatana Ibrahimovića ni Marija Mandžukića, a ni Agüero mu zapravo nikad nije 'sjeo'. Mladi Brazilac Gabriel Jesus ga je izgurao iz početne postave čim je došao u siječnju, ali brzo se ozlijedio pa je Argentinac opet iskočio u prvi plan. No, sasvim je jasno da Guardiola puno ozbiljnije računa na Jesusa, a kako za Agüera ne manjka zanimanja, prilično je izgledno da ćemo na ljeto svjedočiti velikom transferu.

Od igrača koji bi mogli doći, kao Guardioline se mete zasad spominju golman Benfice Ederson Moraes, Tottenhamovi bekovi Kyle Walker i Danny Rose te stoper Athletic Bilbaa Aymeric Laporte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo