Kaos na društvenim mrežama: Procurila vijest o smrti Barçine legende!

Nizozemske novine Volkskrant pogreškom su na svom portalu objavile vijest kako je legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff preminuo.

20.8.2014.
19:30
VOYO logo

Vijest se socijalnim mrežama vrlo brzo proširila po cijeloj zemlji prije nego što su u Volkskranta uočili pogrešku i ispričali se čitateljima, ali i 67-godišnjem Cruyffu koji je srećom, dobrog zdravlja.

Do pogreške je došlo prilikom testiranja rubrike breaking news novog portala koji je bio 'napunjen lažnim vijestima', a vijest o Cruyffovoj smrti je 'pobjegla' u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispričavamo se zbog nenamjerne pogreške Johanu Cruyfu, njegovoj obitelji i prijateljima, ali i svim našim čitateljima. Do pogreške je došlo prilikom testiranja novog sustava," kazao je urednik Philippe Remarque.

De Volkskrant su nizozemske dnevne novine. Pokrenute su 1919. godine, a kao dnevne novine su počele izlaziti 1921. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cruyff je najbolji nizozemski i jedan od najboljih svjetskih nogometaša te jedan od trofejnijih trenera. Triput je proglašavan za najboljeg europskog igrača (1971, 1973, 1974), a bio je višestruki klupski prvak Europe kao igrač i kao trener, finalist svjetskog prvenstva te osvajač brojnih državnih prvenstava zemalja u kojima je igrao. Igrao je za Ajax, Barcelonu i Feyenoord, a tijekom igračke i trenerske karijere osvojio je 38 trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo