Kaos na društvenim mrežama: Procurila vijest o smrti Barçine legende!

Nizozemske novine Volkskrant pogreškom su na svom portalu objavile vijest kako je legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff preminuo.

Vijest se socijalnim mrežama vrlo brzo proširila po cijeloj zemlji prije nego što su u Volkskranta uočili pogrešku i ispričali se čitateljima, ali i 67-godišnjem Cruyffu koji je srećom, dobrog zdravlja.

Do pogreške je došlo prilikom testiranja rubrike breaking news novog portala koji je bio ‘napunjen lažnim vijestima’, a vijest o Cruyffovoj smrti je ‘pobjegla’ u javnost.

“Ispričavamo se zbog nenamjerne pogreške Johanu Cruyfu, njegovoj obitelji i prijateljima, ali i svim našim čitateljima. Do pogreške je došlo prilikom testiranja novog sustava,” kazao je urednik Philippe Remarque.

De Volkskrant su nizozemske dnevne novine. Pokrenute su 1919. godine, a kao dnevne novine su počele izlaziti 1921. godine.

Cruyff je najbolji nizozemski i jedan od najboljih svjetskih nogometaša te jedan od trofejnijih trenera. Triput je proglašavan za najboljeg europskog igrača (1971, 1973, 1974), a bio je višestruki klupski prvak Europe kao igrač i kao trener, finalist svjetskog prvenstva te osvajač brojnih državnih prvenstava zemalja u kojima je igrao. Igrao je za Ajax, Barcelonu i Feyenoord, a tijekom igračke i trenerske karijere osvojio je 38 trofeja.

Povratak na Net.hr