GOTOVE SU SVE KALKULACIJE ZA ŽDRIJEB EURA: / Evo što to znači za Vatrene, moguća i 'balkanska' skupina

Image
Foto: AFP

Poznate su sve jakosne skupine uoči službenog ždrijeba kvalifikacija za Euro 2020

21.11.2018.
11:03
AFP
VOYO logo

Hrvatska je porazom od Engleske u Londonu (2-1) ispala iz elitnog ranga Uefine Lige nacija. Međutim, izabranici Zlatka Dalića uspjeli su zadržati status nositelja za nadolazeće kvalifikacije za Euro 2020.

Sada su poznate i sve jakosne skupine, nakon što je Poljska sa remijem protiv Portugala (1-1) osigurala ostanak u najjačoj, a gurnula bivše svjetske prvake Nijemce u drugu jakosnu skupinu. Hrvatska je ostala u prvoj jakosnoj skupini, a uz Vatrene tu su još Engleska, Nizozemska, Portugal, Švicarska (pobjednici skupina i sudionici Final four turnira na proljeće), te Belgija, Francuska, Španjolska, Italija te Poljska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteži mogući protivnik iz druge jakosne skupine svakako je Njemačka, a neki od težih mogli bi također biti Danci, Šveđani ili Rusi. U trećoj skupini ističu se reprezentacije Srbije, Škotske i Turske. Tako bi potencijalno najteža moguća skupina za Vatrene mogla biti – Hrvatska, Njemačka, Srbija, Grčka, Makedonija, Latvija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, ukoliko ih ždrijeb pomazi, Vatreni bi mogli zaigrati u sljedećoj skupini – Hrvatska, Češka, Sjeverna Irska, Gruzija, Gibraltar, Malta.

Ždrijeb se posložio i na taj način da je moguća i tzv. "balkanska" skupina: Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija (i jedna reprezentacija iz posljednje jakosne skupine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednici skupina Lige nacija osigurali doigravanje

Ždrijeb za EP održat će se 2. prosinca u Dublinu. U kvalifikacijama će sudjelovati 55 reprezentacija koje će biti podijeljene u deset skupina. Plasman na Euro izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine. Podsjetimo, pobjednici svojih skupina u Ligi nacija osigurat će nastup u doigravanju za Euro, neovisno o poziciji u svojoj kvalifikacijskoj skupini. To su osigurale sljedeće reprezentacije: Engleska, Nizozemska, Švicarska, Portugal, BiH, Danska, Švedska, Ukrajina, Finska, Norveška, Škotska, Srbija, Bjelorusija, Gruzija, Kosovo i Makedonija.

Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo