Nakon derbija

GORKA POBJEDA: Mamić bijesan zbog igre i žalostan zbog teške ozljede Pjace

Iako je njegova momčad bez previše poteškoća pobijedila Hajduk na Poljudu s 2-0 i došla na korak do finala Hrvatskog kupa, trener Dinama Zoran Mamić bio je nakon utakmice vrlo razočaran. Osim toga, imao je i jako loše vijesti o mladom Marku Pjaci.

Dinamo je oba pogotka postigao u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Soudani i Ćorić. Dakako, Mamić nije imao primjedbe na taj dio utakmice, ali je zato bio bijesan na svoju momčad zbog igre u drugom poluvremenu.

‘Ljut sam kao ris’

“Odigrali smo fantastično prvo poluvrijeme, imali smo apsolutnu kontrolu, bili smo agresivni, okomiti, sve ono što sam očekivao. No, koliko god me razveselilo prvo poluvrijeme, ljut sam kao ris zbog drugog. To je bilo ispod svake razine, ne znam što se dogodilo. Dogovor je bio drugačiji, jako me ražalostilo drugo poluvrijeme”, rekao je Mamić u izjavi za Arenasport.

U 63. minuti igru je morao napustiti Marko Pjaca. Nažalost, čini se da je talentirani nogometaš i kandidat za odlazak na Europsko prvenstvo u Francuskoj zadobio težu ozljedu.

“Najžalosniji sam na svijetu zbog Pjace kojem je vjerojatno pukla ključna kost. Ići će na slikanje, pa ćemo točno znati što je. Želim mu od sveg srca da izdrži ovu nedaću, poznavajući njegov karakter, siguran sam da će se vratiti jači”, dodao je Mamić.

Prema prvim prognozama krilni napadač s travnjaka će izostati između četiri i šest tjedana i propustit će obje prijateljske utakmice hrvatske vrste s Izraelom (Osijek, 23. ožujka) i Mađarskom (Budimpešta, 26. ožujka).

Okrenuo se Dinamov trener potom još jednom na lošu igru svoje momčadi u drugom poluvremenu i izrazio nadu da se neće isto ponoviti u nedjelju kada će se Hajduk i Dinamo ponovno sudariti na Poljudu, ovaj put u sklopu hrvatskog prvenstva.

Burić: ‘Najgore poluvrijeme’

“Sve što je bilo dobro u prvom poluvremenu, nije valjalo u drugom. Ne mogu vam dočarati koliko sam ljut, pogotovo jer pogreške nisu radili klinci, nego najiskusniji. Ne treba pobjedi gledati u zube, ali ono čemu stremimo je držanje koncentracije cijelu utakmicu. U nedjelju moramo ponoviti igru iz prvog poluvremena”, zaključio je Mamić.

I dok Mamićeva ljutnja možda iznenađuje, ona Hajdukova trenera Damira Burića je sasvim očekivana.

“Dinamo nas iznenadio je sustavom i načinom igre bez klasičnog napadača, to nam je stvaralo puno problema. Dinamo je dominirao, bio bolji i odlučio utakmicu. Neke stvari smo napravili bolje u drugom poluvremenu, ali s prvim ne možemo živjeti. Bilo je to najgore poluvrijeme otkad sam trener. Morat ćemo popričati o tome”, istaknuo je Burić.

Povratak na Net.hr