U OČEKIVANJU SIJEČNJA

GODINE NISU NIKAKVA PREPREKA: Nekadašnji kapetan Vatrenih pred transferom karijere

Poznati dnevni list El Mundo Deportivo, dobro upoznat sa zbivanjima unutar nogometnog velikana Barcelone, u petak je još jednom izašao s pričom o mogućem dolasku bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne na Camp Nou.

Već tjednima španjolski mediji nagađaju o ovom senzacionalnom transferu, a ta je ideja i dalje živa. Glavni problem Barcelone u ovom je trenutku Aleix Vidal od kojeg trener Luis Enrique nije dobio ono što je očekivao. Vidal je došao iz Seville u ljeto 2015. kao dugoročna zamjena za Danija Alvesa na desnom boku. Međutim, nije se uopće snašao i sasvim je izgledno da će na zimu napustiti Barcelonu.

Bellerin preskupa opcija

Enrique je bio prisiljen na desni bok gurnuri Sergija Roberta kojem to nije prirodna pozicija i za očekivati je da će u španjolskom prvaku u siječnju pokušati pronaći odgovarajuće rješenje za problematičnu poziciju. Kao glavni kandidat se dugo spominjao Hector Bellerin kojeg je prije pet godina Arsenal ‘ukrao’ Barceloni, ali ta je opcija iznimno skupa, tako da su u prvom planu sada Joao Cancelo (22) iz Valencije i dvojica veterana – naš Srna (34) iz Šahtara i Stephan Lichtsteiner (32) iz Juventusa.

Iako se Cancelo zbog godina čini logičnijim izborom, Mundo Deportivo navodi da je Enrique iznimno zadovoljan kako se Roberto snašao na desnom boku i da zapravo samo traži čovjeka koji će mu biti alternativa. U takvoj bi situaciji u prednosti bili Srna i Lichtsteiner. Osim toga, nakon što je tijekom ljeta potrošila 120 milijuna eura na pojačanja, Barcelona nije spremna na novi veliki trošak što sa Srnom ne bi bio slučaj.

Srna bez prekida igra u Šahtaru od 2003. godine, odbio je dosad mnoge ponude, ali dođe li pred kraj karijere Barcelonina, pitanje je hoće li moći reći ‘ne’. Čak i ako bi bio samo rezerva Robertu. Za konačni rasplet ove priče ipak ćemo morati pričekati siječanj.

Povratak na Net.hr